DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Robert Kubica: Megérte visszatérni az F1-be?

A lengyel pilóta őszintén beszélt érzéseiről, a motivációjáról, a szezonjáról - természetesen meglehetősen vegyes véleménye van a helyzetről, de megválaszolta azt a kérdést, hogy megérte-e.

Sokan megkérdőjelezik, hogy megérte-e visszatérni erre az egy évre a Formula-1-be Robert Kubicának, hiszen a lengyel pilóta egészen méltatlan helyzetbe került: a Williams több lépéssel le volt maradva mindenki mástól, vezethetetlen és értékelhetetlen autót adott Kubica és George Russell alá, ráadásul a korábbi közönségkedvenc még az újonccal szemben is nagyon csúnyán kikapott.

Ettől még persze csodával határos az, hogy ennyi évvel az érdemi karrierje befejezését követően, egy ilyen súlyos sérülésből felépülve F1-es pilótának mondhatta magát - hogy megérte-e neki a visszatérés, arról ő maga beszélt.

"Azt gondolom, hogy ezzel a visszatéréssel lezártam egy fejezetet, ami valószínűleg életem legfontosabb fejezete volt. Megnézve, hogy hol voltam, hogy min mentem keresztül, hogy mi történt és milyen következményekkel járt az a 2011-es baleset, ez az egyik oldal" - kezdte értékelését Kubica, akit az Autosport idéz.

ku



"Aztán persze amikor visszatérünk az F1-be, akkor szeretnénk folytatni ezt a fejezetet. Azért élünk, hogy teljesítsünk, hogy jó futamaink legyenek és versenyezni akarunk, ám szerintem ebben az évben most ez hiányzott leginkább. Nem fogom azt mondani, hogy megérte-e vagy sem, olyan személyiség vagyok, aki a kihívásoknak él és annak, hogy elérje a céljait."

"Ennyi év után az volt a cél, hogy visszatérjek, ki akartam próbálni, hogy képes vagyok-e még erre, képes vagyok-e vezetni, habár sok időt voltam távol és vannak korlátaim. De ha mindenképpen meg kell válaszolnom a kérdést, hogy megérte-e, azt mondom, hogy igen. Sosem gondolkoztam hosszabb távban, ez a személyes elégedettségről szólt, amit egész életemben őrizni fogok."

Még egy dolgot azért elmondott az érzéseiről: "Mondhatnám, hogy egy Formula-1-es szezon miatt valószínűleg az emberek rájöttek, hogy ha erre képes vagyok, akkor mást is tudok csinálni, de másrészt azt mondhatom, hogy ilyen messze lenni a többiek mögött az F1-ben, az nem segít. Szerencsére vannak még emberek, akik tisztelnek és sokra értékelnek, tudják, hogy teljesíteni tudok nem csak pilótaként, de emberként is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: