DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Montezemolo: Vettelnek bíznia kell a képességeiben

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo szerint Sebastian Vettelnek le kell higgadnia és meg kell, bízzon saját képességeiben, különben Leclerc véglegesen partvonalon túlra teheti a csapatnál.

Az elmúlt néhány évben Sebastian Vettelnek egyértelműen meggyűlt a problémája a kerék a kerék elleni csatákkal, azonban az előző egy-két szezonban már a saját kerekei kordában tartásával is akadtak problémái.

Azonban Luca di Montezemolo szerint a német még mindig egy óriási tehetség, aki nem véletlenül nyert négy világbajnoki címet. Úgy látja, a német jelenleg elvesztette egy kicsit a bizalmát önmagával szemben, azonban 2020-ra sürgősen össze kell szednie magát, ha továbbra is a Ferrari család tagja szeretne maradni.



„Vettelnek meg kell nyugodnia és bíznia kell a saját képességeiben, amik kétségkívül rendkívül erősek. Le kell ülnie a csapattagokkal és egy rendkívül nyílt és őszinte beszélgetést kell lefolytatnia annak érdekében, hogy mindez megvalósulhasson” – mondta Montezemolo a Sky Sports Italiának.

„Mikor majd odajutunk, hogy a szerződése lejár, akkor figyelembe fogják venni, hogy voltak meglehetősen kellemes pillanataik Vettelnek köszönhetően. Az elmúlt években bebizonyította, hogy bármikor nagyon gyors tud lenni, de előbb-utóbb a Ferrarinál valaki első számúvá fog válni.”

Idén Charles Leclerc nem várt módon felülmúlta Vettelt, hiszen ő szerezte a legtöbb pole-t, több futamot is nyert és az egész szezont tekintve is több pontot gyűjtött, mint Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: