DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton még mindig olvassa Lauda üzeneteit

A világbajnok szerint Lauda nélkül nem lett volna ugyanaz a Mercedes, mint vele - arról is beszélt, hogy milyen volt látni barátját a halála előtt és hogy miért hiányzik neki ennyire.

Lewis Hamilton azt már korábban bevallotta, hogy a 2019-es szezon során többször is küzdött a mentális démonjaival, elsősorban Anthonie Hubert és Niki Lauda halála miatt. Utóbbi hiányát Toto Wolff is kiemelte nemrég, most pedig a hatszoros világbajnok is elmondta, hogy borzasztóan hiányzik neki a Mercedes egyik vezére.

"Hiányoznak az üzenetei, a megosztott videók. Sok beszélgetésünk megvan még és most újraolvasom őket" - idézi Hamilton szavait a Motorsport.com. A brit azt is elmondta: nagyon rossz volt látnia Laudát már betegen, nem sokkal a halála előtt.

"Videókat küldözgettünk egymásnak, láttam őt akkor, amikor a legmélyebben volt, ám visszajött, tolószékbe ült és nagyon reménykedtem. Azonban az állapota megint rosszabbodott, akkor mentem el hozzá, de még így is sokkoló volt az ágyban, ilyen helyzetben látni. Voltam már így, a nénikém rákban halt meg, szóval láttam ilyet" - tette hozzá Hamilton.

hamilton-lauda



"De így is sokkoló volt. És láthattuk a lelkét, a mindig csillogó kedélyállapotát, de kicsit már kezdett elhalványulni. A harci kedve kezdett homályosodni, ami természetes egy ilyen hosszú küzdelem során. Ez megütött engem" - idézte fel a nehéz pillanatokat Hamilton, aki szerint ha Lauda nincs, akkor ő sem lett volna Mercedes-pilóta.

"Mondott bizonyos dolgokat rólam a tv-ben, majd hirtelen azon kaptam magam, hogy ő van a telefonban, amikor életem egyik nagy döntését kell meghoznom. Azt gondoltam, hogy húha, egy háromszoros világbajnokkal beszélek, de nem igazán ismertem, szóval nem mondhatom, hogy megbíztam benne. Aztán leültem Ross Brawnnal, majd Nikivel is és ez lett belőle. Szeretném hinni, hogy barátokként szerettük egmyást" - magyarázta.

"Az ő támogatása nélkül valószínűleg nem jöttem volna ehhez a csapathoz, az ő támogatása nélkül nem hiszem, hogy ez a csapat ilyen sikeres lett volna. Mindig űzte, hajtotta, szorongatta őket. Ebben volt a legjobb, de mindig nagyon egyenes volt velem. Ő jelentette a hidat... Fontos volt, hogy a vezetőségben, akik nem voltak versenyzők, megértsék, hogy milyen nehéz hétvégéről hétvégére teljesíteni. Ezért jelentett ő nekem egy hatalmas tartóoszlopot. Nagyon hiányzik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: