DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll szerint egyszerű a 2019-es visszaesésük magyarázata

Lance Stroll szerint egyértelmű, miért teljesítettek gyengébben azok után, hogy évekig ők voltak a legjobb középcsapat: túl sok időt és energiát vitt el a csapat tulajdonosváltása körüli hercehurca.

Azok után, hogy 2015-ben az évek folyamatos fejlődése révén oda tudtak érni a konstruktőri világbajnokság ötödik helyére, a következő két évben pedig erre még rá tudtak licitálni eggyel, 2018-ban örült a Force India, hogy egyáltalán nem csődölt be. A csapatot a Lance Stroll apja, Lawrence által vezetett cégcsoport vásárolta fel, ám az átalakulás nem volt éppen zökkenőmentes. A 2018 féltávjánál valamivel később Racing Pointra átnevezett istálló a szezont akkor hetedikként fejezte be, előrelépni viszont idén sem sikerült, és csak ugyanezt a helyezést tudták elérni.

A csapat versenyzője, az ifjabbik Stroll szerint ezt viszonylag könnyű megmagyarázni. „Nagyon más volt az autó, szinte más kategóriának érződött a Williamshez képest” - gondolt vissza először személyes szempontból 2019-re Stroll. „Az F1 mindig változik, változnak az autók, a gumik, minden. A mi szempontunkból a jövő év lesz az igazán érdekes.”

00119026_947



És hogy miért? „A Force India Racing Pointtá való átalakulása azért jelentősen visszavetett minket. Az igazán reprezentatív a képességeinkről 2020 lesz és az, ahogy megjelenünk majd Melbourne-ben a szezon elején.”

Stroll nagyon várja 2020-at. „Nagyszerű mérnökök dolgoznak itt, nagyon jó velük dolgozni. Mindenki nagyon várja 2020-at, és jó ennek az izgatott hangulatnak a részese lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: