DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nem úgy kelek fel, hogy azt hiszem, én vagyok a legjobb

Sebastian Vettel annak ellenére, hogy évek óta küszköd azért, hogy a Ferrarit visszavezesse a csúcsra, fel továbbra sem adja, és saját magának szeretne leginkább bizonyítani.

Sebastian Vettel sorozatban négyszer volt világbajnok 2010 és 2013 között, azóta viszont egyszer sem sikerült újból felérnie a csúcsra. Pedig 2015-ben pontosan azért érkezett a Ferrarihoz, hogy megcsinálja azt, amit honfitárs elődje, a magát hétszeres világbajnok legendává kinövő Michael Schumacher, vagyis hogy az olaszokkal is felérjen a csúcsra... Ez egyelőre nem jött össze neki, bár többször is közel járt hozzá - ez viszont nem jelenti azt, hogy feladná, sőt. Saját magának még mindig bizonyítani szeretne. Erről a német Motorsport-Magazinnak adott interjújában beszélt, ebből szemezgetünk most.

„A legfontosabb az, hogy az ember saját magának bizonyítson” - fogalmaz a német. „Mindenkinek úgysem lehet megfelelni, nekem viszont ez nem is célom.” 

00119026_467



Vettel annak idején négyszer is nyerni tudott, de tudja azt is, hogy ez most már semmit nem számít, és a múlt homályába vész. „A régi sikereim önmagukban nem fognak újakhoz juttatni most is. Ezzel együtt viszont nagyon hálás vagyok azért, hogy egynél többször is olyan szituációba kerültem, hogy világbajnoki címeket ünnepelhettem a szezonok végén. Ilyenkor bizonyítani tudtam magamnak, hogy le tudom győzni a legjobbakat, és én magam is közéjük tartozom.”

Ettől viszont nem száll el. „Én soha nem úgy kelek fel, hogy azt hiszem, én vagyok a legjobb. Tudom, hogy az életvezetési tanácsadással foglalkozó könyvek manapság szinte mind ezt sugallják neked, viszont nálam ez soha nem működött.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: