DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Fontos volt Vettelnek győzelmet adni

A vörösök csapatfőnöke szerint ebben a nehéz szezonban kulcsfontosságú volt Vettel számára, hogy hagyták nyerni Szingapúrban, hiszen így azt érezhette, mögötte áll az istálló.

Sebastian Vettelnek merőben más éve volt a Formula-1-ben az utóbbi néhányhoz képest, hiszen csapattársát, Kimi Raikkönent egy bizonyítási vágytól égő, szélvészgyors fiatal váltotta a Ferrarinál. A német pilótára nehezedő nyomás az eredményein is meglátszott, hiszen míg Leclerc már a második futamon a futamgyőzelem közelébe került (a nyári szünet utáni Belga Nagydíjon pedig be is húzta azt), addig Vettelnek erre csak futamokkal később lett lehetősége. Mattia Binotto csapatfőnök szerint azon a bizonyos futamon Szingapúrban fontos volt, hogy Vettelnek kedveztek, aki így visszanyerte bizalmát a csapatban.

 vet-singapore-win-20191



„A szezon elején a fékegyensúly miatt nem érezte magát magabiztosnak az autóban. Azt hiszem, hogy [a Leclerc által elé állított] kihívás hasznára volt, mivel fejfájást okozott neki, hogy ilyen gyors csapattársa van. A szezon elején nagy nyomás került rá, de a második felére ezt nagyon jól kezelte” – magyarázta a csapatvezető. Vettelnek a Szingapúri Nagydíjon a harmadik helyen adtak kedvező stratégiát, így a német az előtte haladó Leclerc-t és Lewis Hamiltont is át tudta ugrani. Ez volt az idei első és egyetlen futamgyőzelme.

„A szingapúri eredmény kulcsfontosságú volt számára. Nemcsak a győzelem, hanem az is, hogy bízhatott a csapatban, hiszen érezte, hogy számíthat a segítségünkre. Azt hiszem, hogy helyes döntés volt nyerni hagyni” – idézte a Motorsport Binottót, aki hozzátette, büszke Vettelre, amiért össze tudta magát szedni. „Nagyon gyors volt, amikor magabiztosnak érezte magát az autóban. A versenytempója pedig egészen közel van Charles-éhoz, aki az időmérőkön volt az erősebb. Szóval elismerésem, amiért ilyen jól reagált a nehézségekre, és hogy a szezon második felében ilyen jól teljesített.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: