DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Sainz: 2021 a McLaren nagy esélye

A csapat pilótája szerint fontos, hogy jövőre megtartsák a lendületüket, de még fontosabb, hogy a 2021-es szabályváltozások olyan lehetőséget teremtenek, amit kihasználva egyenesen az élre ugorhatnak.

Több évnyi szenvedés után a McLaren Formula-1-es csapata idén végre önmagára talált, és hosszú szezonok óta a legígéretesebb teljesítményt nyújtotta, köszönhetően a többnyire színfalak mögött zajló komoly belső átalakításoknak. Persze egy ilyen legendás alakulat számára egy konstruktőri negyedik helyezés csak egy mérföldkőként jegyezhető a siker felé vezető úton, céljuk ugyanis az, hogy ismét az élmezőnyben harcolhassanak. Carlos Sainz szerint erre a bő egy év múlva életbe lépő szabályváltozások nagyszerű lehetőséget adnak.

 sainz-portre-20191



„Talán sokáig tart, amíg a McLaren visszatér az élre, de 2021 szolgálhat kiskapuval, amit kihasználva feljebb kapaszkodhatunk. 2020 fontos számunkra, hiszen fenn akarjuk tartani a lendületünket, de 2021 egy lehetőség” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Sainz idén élete eddigi legjobb F1-es szezonját teljesítette: az évet 96 ponttal a hatodik helyen zárta, így megelőzte azt a Pierre Gaslyt és Alex Albont is, akik fél-fél évet a Red Bullnál versenyeztek. Ha a McLaren tovább erősödik, akkor jövőre esélye van még előkelőbb helyen végeznie, de szem előtt tartja, hogy az utolsó százalékokat a legnehezebb kicsikarni az autóból. 

„Tudom, hogy jövőre nem fogunk világbajnoki címért harcolni, de azt is tudom, hogy jó esélyünk van ismét előrébb lépni. Nem arról van szó, hogy megint 1,5 másodpercet kellene fejlődnünk, mint az utóbbi egy évben, de tovább kell folytatnunk azt a trendet, hogy tizedmásodperceket préselünk ki az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: