DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Etnikai sokszínűséget az F1-be!

A hatszoros Formula-1-es világbajnok arra panaszkodott az FIA év végi gáláját követően, hogy hiányolja az etnikai sokszínűséget a száguldó cirkuszból, s reméli, ez a jövőben megváltozik.

Az etnikai sokszínűség és a nők látványa nem túl megszokott a motorsportban, különösen nem a legfelsőbb szinteken, Lewis Hamilton pedig szeretne segítene ezeken a fiatalokon, hogy eljuthassanak a csúcsra.

„Szeretnék segíteni néhány fiatalnak, azt akarom, hogy megváltozzon ez a sport valahogyan, hogy sokszínűbb lehessen. Szeretném bátorítani erre a csapatokat, szeretném, ha a sport sokkal elfogadóbb lenne, mint most” – mondta Hamilton a Motorsportweek.com-nak.



„Amikor az FIA gáláján voltam, belefutottam egy ázsiai családba és meg is álltam egy pillanatra, mert általában az a helyzet, hogy én vagyok az egyetlen barnabőrű, mivel itt ez a megszokott. Könnyű lenne csak nevetni ezen a dolgon, de ez olyasvalami, ami az én egész életemet végigkísérte.”

„Szóval többféle színű embereket látni a közönségben – legyenek ázsiaiak, feketék, vagy bárhonnan valók – nagyszerű érzés volt, jó, hogy a sokszínűség lassan utat tör magának, mivel a mai világ már nyitottabb ebben a témában.”

A Ferrarinál a napokban mondta el Mattia Binotto, hogy fiatal hölgyek után néznek, akiknek szeretnék felkarolni a versenyzői pályafutását, ezt az ötletet pedig szintén támogatja Lewis Hamilton: „Remélem, lesz egy pont, mikor egy fiatal, erőteljes nő lemossa majd a mezőnyt. Nem lenne elképesztően különleges?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: