DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

AFM december - Norbi király

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, amely ezúttal mi más körül is foroghatna, mint a valaha volt legnagyobb autósportsiker: Michelisz Norbert lett a WTCR-bajnoka!

Ritkán tud a magazin címlapján helyet szerezni magának egy Formula-1-en kívüli versenyző, most viszont nem is volt kérdés, hogy Michelisz szinte szó szerinti királlyá koronázása – elvégre még trónt is készítettek neki – vigye a prímet. A Hyundai magyar versenyzőjének thrillerbe illő, esős, kiszámíthatatlan, mély- és csúcspontokkal teli sepangi futamait újraélhetjük a lap hasábjain, miképpen azt is, hogyan jutott el a szimulátoroktól Zengő Zoltán hathatós segítségével a túraautózás élvonalába, majd ott hogyan küzdötte fel magát annak csúcsára.

A lap Formula-1-es szekcióját a Sebastian Vettelről készült elemzés vezeti, akiről viszont olyan sok jót nem lehet elmondani 2019-es szezonja után – és nem is történt ilyesmi! Nem volt olyan régen, amikor még a németről beszélt úgy a világ, mint a versenyző, aki minden helyzetből képes győztesként kijönni, aki tökéletesen maga köré építi a csapatát, akiben megvan a legnagyobbakra jellemző makacsság, és aki veszélyt jelenthet akár Michael Schumacher rekordjaira is. Ebből az állapotból Vettel egy fél évtized alatt eljutott oda, hogy ha nagyon gyorsan nem szedi össze magát, világbajnokokhoz mérten méltatlan búcsú vár rá. Hogyan múlt el a világ dicsősége?

December lévén nem hiányozhat az AFM-ből a szokásos, nagyszabású évértékelő sem, amelyben a szerkesztőség tagjai top10-es listákon rangsorolták a 2019-es autósportszezon legjobb versenyzőit, csapatait és versenyeit, legemlékezetesebb pillanatait és legnagyobb botrányait.

További témák a lapból:

- Így lesz zöld az F1 belső égésű motorja

- Exkluzív interjú Mario Andrettivel

- Brazil és Abu Dhabi Nagydíj versenyriport

- Roy Nissany magyar szívvel tesztelte a Williamst

- TOP50 gála: ismét díjaztuk a legjobb magyarokat

- Bemutatjuk díszvendégünket, Bernd Mayländert

- Fegyverkezési verseny kezdődött a WRC-ben

- Családban marad: testvérpárok a MotoGP-ben

- Ismét motoros nagydíjat rendezne Magyarország

- Őrült izgalmak a magyar ERC-futamon

- Amire senki sem számított: Ford Mustang Mach-E

- Környezetvédelmi tér: Toyota Prius+ Executive

- Egy lány – egy autó: Miss Tuning 2019

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: