DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Todt megnevezte a jövő Hamiltonjait

Az FIA elnöke öt fiatal pilótát is kiemelt a mezőnyből, akik a 2020-as évek legsikeresebb pilótáivá válhatnak. Az F1 vezérigazgatója pedig abban bízik, Hamilton „örökre” a mezőnyben marad.

A jövő évi F1-es szezon végén lejár a 34 éves Lewis Hamilton szerződése a Mercedesszel, és bár arra kicsi az esély, hogy akkor vissza is vonul, vélhetően a következő lesz az utolsó kontraktusa a száguldó cirkuszban. Miközben az ő karrierje a vége felé tart, egy új versenyzőgeneráció kezdett kibontakozni: Max Verstappen és Charles Leclerc már megvetette lábát a Formula-1-ben, de Jean Todt szerint a jövőben Lando Norris, George Russell és Pierre Gasly is sokra viheti.

 ver-ham-lec-20191



„Fantasztikus, hogy jelen van egy olyan személyiségű és képességű pilóta, mint Lewis, de minden évtizednek megvannak a maga tehetségei. Őelőtte ott volt Michael [Schumacher], [Juan Manuel] Fangio, [Jim] Clark, [Jackie] Stewart. Egy napon Lewis is leköszön, és az ő helyére is érkeznek mások. Verstappen, Leclerc, az újoncok – Norris, Russell és Gasly mind nagyon tehetséges, ők lesznek a saját generációjuk Lewis Hamiltonjai.”

Az F1 Csoport vezérigazgatója egyetért Todttal abban, hogy ennyi tehetséggel a mezőnyben fényes jövő elé néz a sorozat. Külön kiemelte a kisebb formulaautós sorozatokat, amelyekből manapság könnyebb eljutni az F1-be. „A fiataloknak köszönhetően hihetetlen szezonok várnak ránk. Bízom benne, hogy lesz esélyük Lewisszal harcolni. Amikor átvettük az irányítást, ott volt a GP2, az F3 és a GP3 kissé szétszórt, nem túl jól koordinált utánpótlás-nevelő rendszere. Ezeket próbáltuk egy alkalmasabb, piramisszerű rendszerré alakítani” – magyarázta Chase Carey, aki örömmel venné, ha az új generáció sikere mellett Hamiltont is minél tovább autóban szeretné látni.

„Remélem, hogy Lewis örökké versenyezni fog, hiszen egy hihetetlen bajnok. A sikerei magukért beszélnek. A sorozatunk hősökre épül, és ő is közéjük tartozik. Persze várhatóan nem fog örökké versenyezni, de még várnak rá kihívások, és szeretnénk látni, hogyan teljesíti azokat” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: