DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: Nem vagyok csalódott, hogy nem a Mercedesszel térek vissza

Az F1-es mezőnybe visszatérő és a Renault-val év végén már tesztelő Ocon szerint csapata ebben az évben visszaesett. Jövőre egy dobogós helyezést tűzött ki célul, ami megmutatná a fejlődést.

Az enstone-i csapat 2018-ban a negyedik helyen zárta a konstruktőri világbajnokságot, idén azonban visszaestek ötödiknek a McLaren mögé, amely 2018 óta partnercsapatuk, így az a furcsaság állt elő, hogy a Red Bull után a wokingiak is le tudták győzni a Renault-t, a saját maguk által gyártott erőforrásokkal.

Nico Hülkenbergtől elköszönt az istálló, helyére pedig Esteban Ocon érkezik a Mercedestől, aki a szezonzáró utáni kétnapos teszten részt is vehetett, így már meg is szerezte első benyomásait a franciák autójáról.



Ocontól megkérdezte az RMC egyik munkatársa, hogy csalódott-e amiatt, hogy nem a Mercedes színeiben térhet vissza, azonban a 23 éves pilóta elutasította ezt: „Egyáltalán nem. Franciaként egy francia csapatnál vagyok, aminek hatalmas ambíciói vannak, hogy néhány éven belül ismét a csúcson lehessen. Szóval ez nem csalódás, sokkal inkább megkönnyebbülés.”

A Renault idén tehát alulteljesített 2018-hoz képest, szóval a céljaik ugyanazok lesznek, mint tavaly is: közelebb kerülni a három topcsapathoz, ami idén nem igazán sikerült. „A Renault-nak az a 2020-as terve, hogy jobban teljesítsen, mint idén. Nem azért vagyunk itt, hogy az ötödik helyért harcoljunk. Az én célom személy szerint az volna, hogy egyszer felállhassak a pódiumra, mivel ez is megmutatná, mekkora fejlődésen megyünk keresztül” – mondta az Auto Hebdónak Ocon.

Csapatfőnöke, Cyril Abiteboul pedig elismerően nyilatkozott új pilótájáról és annak volt csapatáról is az első tesztet követően: „Alan Permane elmondta nekem, hogy egy pillanatig sem érezte azt, hogy Esteban kihagyta volna a mögöttünk lévő szezont. Szóval nem is tudnék semmi különlegeset mondani, hacsak azt nem, hogy örülünk, hogy Oconnal már év végén tudtunk tesztelni, nem úgy, mint tavaly Ricciardóval, akinek ezt nem engedte meg a Red Bull.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: