DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams felkarolta a Red Bull botrányhősét

Dan Ticktum személyében újabb fiatal brit pilótát igazolt az F1-es istálló. A balhéiról elhíresült, Red Bulltól korábban menesztett versenyző fejlesztői feladatokat fog ellátni a csapatnál.

2019 első felét kényszerszabadságon töltötte, jövőre azonban a Formula-2-ben fog versenyezni, a Williams F1-es istállóját pedig fejlesztőpilótaként fogja segíteni a 20 éves Ticktum. A formulaautózás különböző lépcsőfokait megjárt brit korábban a Red Bull juniorprogramjának tagja volt, ám a közveszélyes viselkedése, majd később a gyenge teljesítménye miatt az energiaitalos csapat kétszer is felkarolta, mielőtt idén végleg menesztette volna a pilótát, aki fiatal kora ellenére kétszer is eltiltást kapott a versenyzéstől. A wokingiak azonban fantáziát látnak benne.

 ticktum-portre-20181



„Megtiszteltetés a Williams Versenyzői Akadémiájához csatlakozni, különösen a csapat hihetetlen múltját figyelembe véve. A fejlődésem szempontjából felbecsülhetetlenül hasznos lesz a szimulátorban és a csapattal eltöltött idő. Ez egy fantasztikus lehetőség, alig várom, hogy az istálló segítségére legyek” – hangzott Ticktum nyilatkozata, aki korábban úgy fogalmazott, „ha nem tudok bejutni az F1-be, feladom az autóversenyzést”.

Ticktum számára a következő egy új lehetőség lesz a bizonyításra. A Formula-2-ben megmutathatja, hogy már nem az a meggondolatlan tinédzser, aki pár éve volt, a Williamsnek köszönhetően pedig kijárhat egy utat a Formula-1 felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: