DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas idén futotta élete legjobb versenyét

A Mercedes F1-es pilótája szerint az szürreális élmény volt és visszatekintve úgy érzi, mintha azt nem is ő, hanem valaki más hajtotta volna végre. Ezen felül is voltak azért jó pillanatai.

Emlékeztek még a Bottas 2.0-ra? A szezon elején még úgy tűnt, hogy a szakállt és nagyobb önbizalmat növesztő finn pilóta idén másképp fog hozzáállni Lewis Hamiltonhoz és az egész Mercedesen belüli helyzethez, ezt pedig a nyilatkozatai után a melbourne-i szezonnyitón is bizonyította. Utána viszont elhalt ez a törekvése, nem véletlen, hogy melyik futamra emlékszik vissza utólag a legszívesebben...

"Még mindig Melbourne az" - válaszolta Bottas az Autosportnak arra a kérdésre, hogy melyik volt az idei legjobb teljesítménye. Ausztráliában 26 pontot gyűjtött és bő húsz másodperccel verte meg Hamiltont. "Az a futam... elég furcsa, mert amikor arra gondolok, az olyan érzés, mintha valaki más lett volna. Szürreális volt, túl könnyen ment. Egyértelműen az volt a legjobb futamon a pályafutásom során, ráadásul nem is pole-ból indultam, hanem a második helyről."

77_1



Ettől függetlenül két másik győzelmet is ki tudott emelni 2019-ből. "Voltak még olyan jó futamok ebben a szezonban, amelyek beférnek a mindenkori top ötömbe. Szerintem Austin is ilyen volt, az jó mókának bizonyult, egyértelműen ott van a legjobbak között, de Japán is jól sikerült" - tette hozzá, majd kitért arra, hogy miért nem elégedett magával mégsem.

"A cél mindig az, hogy egyre jobban teljesítsünk, ezért volt csalódás 2017-hez képest, mert úgy éreztem, hogy inkább visszaléptem egyet. Most megint jó irányba haladok, érzek előrelépést tavalyhoz képest és az idei szezonon belül is, az pedig jó érzés, mikor látjuk, hogy a kemény munka kifizetődik. Persze a fő érzés egy ilyen szezonban, amikor Lewis lett a bajnok, az a csalódottság, de összességében pozitívan tekintek vissza, mert nagyon sokat tanultam."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: