DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Benyomná a Red Bullhoz japán pilótáját a Honda

Már nem fiatal, de a sebessége megvan, a szuperlicensze is meg lehet, a Honda pedig nagyon szeretne neki szerepet adni - a Red Bullon és magán a pilótán múlik, hogy mi lesz ebből.

Masashi Yamamoto, a Honda F1-es projektjének igazgatója beismerte, hogy egyeztetnek a Red Bull-lal arról, hogy a japán Naoki Yamamotónak milyen szerepet szánhatnának a Formula-1-ben. A már 31 éves pilóta idén próbálhatott ki először F1-es autót és rögtön jól is ment vele, a szuperlicensze pedig meg lehet, hiszen kétszeres bajnok a Super Formulában.

"Megerősítjük, hogy beszélgetünk róla a Red Bull-lal és Helmut Markóval" - idézi Masashi Yamamotót az Autosport. "Meglehetősen jó ajánlatunk van, de ez nem csak a Honda döntése, vagy csak a csapat döntése, beszélnünk kell Naokival is természetesen. Ő részt vesz egyéb sorozatokban is, szóval így állunk."

yama_1



A Honda érthetően nagyon szeretne egy japán pilótát bejuttatni az F1-be akkor is, ha nem versenyző, "csak" tartalékpilóta, vagy szimulátoros pilóta lenne. Takuma Sato óta senki nem járt ilyen szinten az országból és az utóbbi évek tehetséges, Nobuharu Matshushita sem jutott el még idáig, ahogy a jövőre a F2-ben induló 19 éves Yuki Tsunoda is a jövő zenéje lehet.

Yamamoto szerint ha sikerülne valamelyiküknek bejutni, az nagy hatást gyakorolna az ország autósportjára, de úgy fogalmazott, hogy hiába gyors valaki, más is kell a bejutáshoz - és itt nem feltétlenül a pénzre gondolt. "Például Jenson Button is gyors volt, de emellett ott volt a személyisége, ahogy kezelte a szurkolókat, a médiát, a csapaton belüli embereket, ezek is nagyon fontosak" - mondta, hozzátéve, hogy a japán pilóták eddig ezen a téren nem voltak elegendőek, bár korábbi F2-es versenyzők és a fent felsoroltak is elég gyorsak ahhoz, hogy a sebességük alapján esélyt kaphassanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: