DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Renault: Most már 2021 számít

Cyril Abiteboul szerint a karosszéria a legnagyobb gondjuk, de 2020-ra nem biztos, hogy ezt megoldják, mert ők már 2021-re koncentrálnak, ott akarnak nagyot dobni.

Most már 2021-et tekinti vízválasztónak a Renault Formula-1-es csapata: a gyári pénz és háttér ellenére továbbra is a középmezőnyben csatázó, idén az általuk szállított motort használó McLarennel szemben is alulmaradó istálló szerint a szabályváltozások éve lehet az, ami meghozza náluk az áttörést. Ha már 2020 nem lesz az...

"Ha valaki nyerni akar a Formula-1-ben, akkor ahhoz a legjobb pilótákra, a legjobb karosszériákra és a legjobb motorra van szükség. A pilótáink megfelelőek, bár Danielnek (Ricciardónak) időbe telt, mire beilleszkedett a csapatba és megszokta az autót. A pilóták nem jelentettek problémát, többé már a motor sem, úgyhogy kizárásos alapon marad a karosszéria" - mondta a Globónak Cyril Abiteboul csapatfőnök.

abi_2



"A következő év különösen kritikus lesz majd számunkra. Tudjuk, hogy jönnek a szabályok, úgyhogy már meg is kezdtük a munkát. Meg kell találni az egyensúlyt a jelen és a 2021-es fejlesztések között, mert utóbbi lesz számunkra az igazi prioritás" - tette hozzá Abiteboul, aki korábban úgy fogalmazott, hogy a motorjuk már egyenesen a mezőny legjobbja.

Az enstone-iak a fejlődés legapróbb jelét sem mutatták 2019-ben, a pilótáikkal viszont 2020-ban sem lehet gondjuk: a Ricciardo-Ocon duó a mezőny egyik legerősebb felállását jelentheti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: