DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen visszafogta magát a kamerák előtt

A Red Bull holland F1-es pilótája úgy érzi, hogy idén a zen jegyében sokkal nyugodtabban viselkedett és el tudta fojtani a dühét, amikor nyilvánosan kellett szerepelnie. A nyomást még nem érzi.

Többen is megénekelték már idén, hogy Max Verstappen mennyivel nyugodtabban, érettebben versenyzett, mint korábban, ez pedig nemcsak a pályán, de azon kívül is igaz volt rá. A Red Bull holland világbajnokjelöltje ugyan a Ferrari elleni médiahadjáratban részt vett a csapatával együtt, de ezen felül visszafogta magát 2019-ben.

zen



"Ebben a szezonban sokkal nyugodtabb voltam a kamerák előtt, ez alapvetően jobban működik. Ha dühös is vagyok, megtanultam visszafogni magam és várni nyilvánosan. Amikor nagyon dühös voltam, inkább nem is álltam a sajtó rendelkezésére. Ez problémát jelentett, de nem csinálok ilyet többet" - mondta Verstappen a Ziggo Sport kérdésére.

Azt is hozzátette, hogy idén sokkal inkább érezte a zent, a nyugalmat és ez sokat segített neki az említett szituációkban. A pilótát megkérdezték arról is, hogy hogyan kezeli a toppilótai szerepkörrel járó nyomást. "Nem feltétlenül tapasztalom ezt, talán majd akkor fogom ezt érezni, ha egy jó autóval kezdjük meg a szezont. Nyerni akarunk csapatként, de még nem tartunk ott, bár a szezon végére közel kerültünk ehhez" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: