DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: 2019 volt Verstappen eddigi legjobb szezonja

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint versenyzőjük, Max Verstappen folyamatosan egyre magasabbra teszi a lécet saját magának - és hogy 2019 volt a holland legjobb szezonja, szerinte a statisztikák is alátámasztják.

Azok után, hogy 2018-ban Max Verstappen még „csak” negyedik lett az év végi elszámolásnál 249 ponttal, idén még rá tudott tenni egy lapáttal, és 278 egységgel már a képzeletbeli dobogó legalsó foka is megvolt neki. Ebben sokat segített a hollandnak többek között az, hogy minden eddiginél sikeresebb volt a futamgyőzelmeket tekintve, ugyanis míg tavaly csak kétszer, idén már háromszor intették le őt elsőként. Főnöke, Christian Horner szerint nem csak ez az a statisztikai mutató, amely megmutatja: Verstappen minden eddiginél jobb szezont futott.

07219058_020



„Azt hiszem, ez volt Max eddigi legjobb éve” - elmélkedett Horner a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Három pole (még ha csak kettőt sikerült meg is őrizni belőle), három győzelem és kilenc dobogó - lenyűgöző teljesítmény. Emellett az is nagy pozitívum, ahogy vezetett, ráadásul az egész év során.”

Maga Verstappen is remélte azt, hogy javulni fog 2019-re. „Összességében kiegyensúlyozottabb idény volt a mostani, néhány kiemelkedő eredménnyel” - gondolkozott el Verstappen az FIA gáláján. „De azt hiszem, ez természetes, hiszen egyre tapasztaltabb vagyok, ez pedig segít az egyre stabilabb teljesítményben.”

A fordulópont a 2019-es szezonban Ausztria volt. „Egy nehéz időszak után érkeztünk Ausztriába, amely során egyszerűen nem voltunk elég versenyképesek. Viszont ott minden jól sült el, az autóval kapcsolatban is. A versenyre az autó egyenesen életre kelt, köszönhetően nyilván a fejlesztéseinknek” - elemzett Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: