DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Camilleri: Leclerc-hez hasonló tehetség csak tízévente bukkan fel

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri azt mondja, Charles Leclerc olyan tehetség, amilyenből évtizedenként csak egyet termel ki az F1, ugyanakkor kiemelte, Sebastian Vetteltől sokat tanult idén.

Charles Leclerc idén a negyedik helyen zárta a világbajnokságot, 24 ponttal megelőzve négyszeres világbajnok csapattársát, aki az ötödik pozícióban végzett. A monacói a pole-pozíciók tekintetében is felülmúlta a németet, sőt mindenki mást is, hiszen hétszer indulhatott az első rajtkockából vasárnap.

Futamgyőzelmet is többet szerzett Leclerc, itt azonban már nem olyan számottevő a különbség, hiszen itt csak 2-1 a monacói javára. Mindeközben Vettel szezonja egy óriási hullámvasút volt, mely hegy helyett inkább egy völgyben ért véget.

Leclerc korszakos tehetség


Brazíliában ütközött a két pilóta, mely sokkal inkább Vettel számlájára volt írható, bár a Ferrari nem hibáztatta egyik pilótáját sem jobban a másiknál. Most a Scuderia vezérigazgatója, Louis Camilleri méltatta a fiatal monacói idei teljesítményét.

„Olyan pilóták, mint Charles, tízévente, vagy még ritkábban bukkannak fel” – mondta Camilleri a The Financial Timesnak. „Hihetetlenül tehetséges, koncentrált és érett a korához képest, emellett pedig földhözragadt és csak egyre jobb lesz.”

„Ugyanakkor sokat tanult idén Sebtől, ezt ő is elismerné, de minden megvan benne, hogy sikeres lehessen, egy született tehetség.” Ezután Camilleri megkapta a már-már szokásossá váló Hamilton-Ferrari-teóriáról szóló kérdést is: „Megkockáztatom, hogy a mezőny bármely tagja szeretne a Ferrarinál vezetni. Hogy miért? Mert annyira erőteljes a nevünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: