DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Mindenki a Mercedeshez vágyik

Szinte a mezőny összes pilótája, köztük Verstappen is felhívta Toto Wolffot egy ülés reményében – árulta el a brit F1-es, aki a 2020-as átigazolási időszak egyik katalizátora lehet.

A Formula-1 vízválasztó 2021-es szezonja előtt a mezőny döntő többségének lejár az aktuális szerződése, ami a következő idényben óriási mozgolódást idézhet elő a pilótapiacon. Mindössze Esteban Oconnak (Renault), Sergio Pereznek (Racing Point) és Charles Leclerc-nek (Ferrari), van biztos helye, így a topcsapatok felszabaduló üléseiért vérre menő küzdelemre lehet számítani. Lewis Hamilton az FIA pénteki díjátadó gáláján elárulta, a Mercedesnél szinte mindenki bepróbálkozott már, így az a Max Verstappen is, aki a brit előtt adott interjút.

 mercedes-2018-team



„Érdekes időszak ez, mert sok pilóta keresi a helyét. Elképesztő, mennyien hívták fel Totót - beleértve azt is, aki előttem itt volt. Próbálják elhagyni a csapatukat, hogy hozzánk csatlakozzanak. De ez érthető, hiszen mindenki nyerni akar, mindenki egy nyertes formula része akar lenni. Emiatt nem stresszelek, Toto és köztem mindig egyenes volt a kommunikáció, sosem titkolóztunk egymás előtt.”

Hamiltont is hírbe hozták egy másik csapattal, nevezetesen a Ferrarival. Ő maga sem tagadta, hogy elgondolkodott a váltáson, de egy olyan egységet, mint a Mercedes, borzasztóan nehéz lesz maga mögött hagynia. „Szeretek itt lenni és szeretem az embereket, akikkel együtt dolgozom, így elég nehéz lenne elsétálni. 13 éves korom óta a Mercedes tagja vagyok, nem könnyű máshol elképzelni magam. Egy domináns erővé váltunk, ami nem jön egyik napról a másikra. Más csapatoknál ez most nincs meg” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: