DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo hisz a Renault fejlődésében

Az ausztrál pilóta a szezonzáró leintésekor bíztató üzenetet fogalmazott meg csapatának, amiről utólag elmondta, őszinte volt. Tényleg hiszi, hogy az istálló 2020-ban jobb teljesítményt fog nyújtani.

Nehéz éve volt Daniel Ricciardónak, aki tavaly az élmezőnyből az építkező Renault-hoz igazolt. Azzal tisztában volt, hogy egy időre le kell mondania a futamgyőzelmekről, de a csapat teljesítménye a realista elvárásoktól is elmaradt, ami nem hatott pozitívan a  dolgozói morálra. Az ausztrál pilóta a szezonzárón azonban megpróbált egy rádióüzenettel némi reményt önteni az emberekbe. „Köszönöm, srácok. Jövőre sokkal jobbak leszünk, ezt komolyan mondom” - hangzottak szavai.

 ricciardo-portre-20191_1



Az Autosport később beszélgetett Ricciardóval, aki elárulta, komolyan gondolta, amit mondott. „Nem vagyok valami jó szónok. Sokat beszélek, de ilyet nem mondok, ha nem gondolom komolyan. Nem fogom őket áltatni. Saját magamról is tudom, hogy jobb leszek, ez már egy tényező, ami a következő szezonra javul.”

A Renault a konstruktőri ötödik helyen zárta szezont, a kitűzött negyedik pozíciót motorpartnere, a McLaren szerezte meg. Ez jól mutatja, hogy az erőforrásukban van még potenciál, elsősorban a karosszéria az, amelyen javítaniuk kell. „Az aeróért felelős srácok mondták, hogy a többi csapatot elnézve az idei konstrukciónk – főleg az autó elején – nem volt a legjobb. Idén lehettünk volna erősebbek is, de ezen változtathatunk, fejlesztésekkel folyamatosan javulhatunk. Szóval igen, úgy érzem, megvannak a lehetőségeink és az erőforrásaink, hogy fejlődjünk. Optimista vagyok” - nyilatkozta Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: