DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Hülkenberg megérezte a szabadság szelét, és élvezi

Az F1-től visszavonult német pilóta most néhány hónapig biztosan nem fog versenyezni, inkább kiélvezi, hogy hirtelen sehol sem kell időben megjelennie. A jövőjéről később fog dönteni.

Nico Hülkenberg izgatottan várja, hogy tíz év után maga mögött hagyja a versenyzői életmóddal járó kötelezettségeket. A Formula-1-nek nem önként fordít hátat, hiszen szerette volna folytatni karrierjét, de ha már máshogy alakultak a dolgai, akkor ki fogja élvezni annak minden pozitívumát.

 hulk-2019-portre4



„Már tudtam egy ideje, hogy ez lesz, ezért megbékéltem a helyzettel.  Egy részem izgatott, amiért lezárok egy fejezetet, és egy újat nyitok. Egyelőre senki sem tudja, mi történhet, és mi nem történhet a jövőben. Jó érzés egy időre hátradőlni. Pár hónapig most nem akarok versenyezni, aztán majd meglátom, merre húz a szívem. Semmit sem zárok ki, ezért olyan élvezetes ez a helyzet. A szünet miatt is lelkes vagyok, hiszen innentől nem kell előre meghatározott időben tenni a dolgaimat” – emelte ki a helyzetével járó egyik legnagyobb előnyt Hülkenberg, aki kihangsúlyozta, ahogy minden másnak, úgy F1-es karriernek is megvannak a hátrányai, amelyeket az emberek nem feltétlen vesznek figyelembe, amikor egy pilóta életére áhítoznak.

„Persze ez egy csodás munka, mindannyian hálás lehetünk, hogy részese vagyunk. A Formula-1 igazán különleges, de benne minden időre történik, a futamok közötti kötelezettségeinkkel pedig nincs mindenki tisztában. Időnként nagyon intenzív tud lenni” – idézte a németet a Crash.net.

Hülkenberg tíz évet töltött el az F1-ben, összesen 177 futamon indult, legjobb eredménye pedig egy pole-pozíció és két leggyorsabb kör. Többször is karnyújtásnyira volt attól, hogy dobogós helyen végezzen, ám ez egyszer sem jött össze neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: