DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto a múltra mutogat a Ferrarinál

A maranellóiak már tavaly elvesztették az idei bajnokságot, állítja a télen munkába állt csapatfőnök - szerinte sok dolguk volt ebben a szezonban, de az autó alapját 2018-ban tervezték és ez volt a fő gond.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint a 2019-es bajnokságot már 2018-ban elvesztették, mert akkor tervezték meg az autójuk alapját. Nehéz nem belehallani ebbe a kijelentésbe azt, hogy az idei vereségben szerinte Maurizio Arrivabene is benne volt hiszen Binottót csak erre az évre nevezték ki csapatfőnöknek.

„Én azt hiszem, hogy az idei bajnokságot akkor vesztettük el, amikor megterveztük az autót, még tavaly. Nem kezdtük jól a szezont, ennek megvoltak a maga okai és azt gondolom, hogy az autó maga nem volt elég jó az idény elején” - mondta Binotto az Abu Dhabi Nagydíjat követően a csapat teljesítményével kapcsolatban.

against



„Ugyanakkor a fejlődési görbénk sem volt olyan jó, mint a fő riválisoké és itt alapvetően a tervezésről beszélek. Intenzív szezon volt sok munkával. Újrastrukturáltuk és újraszerveztük a csapatunkat, de szerintem közben mindig próbáltunk javítani az autón is. Ezt csináltuk a szezon folyamán, most viszont már vége, a következővel foglalkozunk” - magyarázta.

„Jelenleg az a legfontosabb, hogy a 2020-as autón dolgozzunk, ami szépen halad, de az aerodinamikai részlegen van még teendőnk bőven!” - tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: