DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Balesettel végződött a Ferrari 2019-es szezonja

Szerdán Abu Dhabiban Charles Leclerc második időt teljesített, napja azonban kicsúszással ért véget – az incidens miatt a Ferrari idő előtt le is húzhatta a rolót az idei évre.

Mindkét Ferrari-pilótának jutott egy-egy nap a szezonzárót követő kétnapos gumiteszten, Sebastian Vettel kedden, Charles Leclerc pedig szerdán vezette az autót. A Ferrari oldalán található beszámoló szerint Leclerc első 20 körét az autóra szerelt mérőműszerekkel teljesítette, a folytatásban azonban kizárólag az abroncsokra összpontosított: a teszten felváltva kerültek az autókra 2019-es és 2020-as verziók minden keverékből.



A számláló 103 körnél állt meg, az időmérés pedig 1:37,401-nél, ami a nap második leggyorsabbja volt 2020-as C5 (leglágyabb) abroncson. A körözés azonban nem terv szerint ért véget, helyi idő szerint 16 órakor Leclerc elvesztett az irányítást a 14-es kanyarban a rázókövön. A Ferrari lehúzhatta a rolót, a csapat legközelebb a téli teszten lesz pályán.

„Ez volt az utolsó napunk a pályán, és hasznosnak érzem a baleset ellenére, amely miatt korábban meg kellett állnom” – nyilatkozta a nap végén Leclerc. „Sok összehasonlító tesztelést végeztünk a 2020-as és az idei abroncsokkal, és rengeteg adatot gyűjtöttünk, melyekkel mélységi elemzést végzünk. Most egy időre kikapcsolhatunk, de sosem felejtem el első szezonom a Scuderi Ferrarival, és biztos vagyok abban is, hogy nemsokára újra a pályán akarok lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: