DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: A kudarc felért volna egy tökön vágással

Negatívan hatott volna a Renault motivációjára, ha a szezonzárón elveszti az ötödik helyet. Szerencsére ez nem történt meg, a csapat „elhajolt egy lövés elől”, ahogy a versenyző fogalmaz.

A Renault konstruktőri ötödik helyezését a Toro Rosso fenyegette Abu Dhabiban. A franciák ráadásul gyenge hétvégét zártak Daniel Ricciardo 11. és Nico Hülkenberg 12. helyével, de a rivális is gyengén teljesített, csak két pontot szerzett Danyiil Kvjat révén. A végelszámolásban így a Renault ötödikként végzett a Mercedes, Ferrari, Red Bull és McLaren mögött. Ricciardo szerint nagy pofon lett volt a csapat motivációjának, ha legyőzi őket a Toro Rosso.

„Az kétségtelenül felért volna egy tökön vágással. Tudom, pénzügyileg mit jelent, ráadásul ott a motivációs veszteség is, amire nincs most szükségünk. Tehát tekintsünk az eredményre pozitívumként, és mondjuk azt: rendben, fiúk, elhajoltunk egy lövés elől. Csináljuk ugyanezt a következő évben minden alkalommal és vágjunk oda” – mondta a Motorsport.com-nak Ricciardo.



A Renault-n egyszerűen nem működött a kemény keverék: miután felkerült egy szett Ricciardo autójára, az ausztrál már a kivezető körön érezte, hogy nincs rendben. A csapat kénytelen volt két kiállásra és lágy keverékre váltani. Ricciardo a szezon végeztével nem dől hátra, tudni akarja az Abu Dhabiban látott probléma okát, mielőtt megkezdi a téli szabadságot.

„Nem akarom elengedni, meg akarom tudni, hogy a kemény miért nem működött, ami pedig igazából még fontosabb, hogy miért tettük fel. Nem ez volt az első stratégiai tervünk. Azután viszont pihenni megyünk. Tudom azonban, mennyire fontos most, hogy a télen megtartsuk a csapatszellemet. Az év legnagyobb részében alulteljesítettünk, de nem szabad hagynunk, hogy ez leverjen minket. Akkor nem tudnánk előre mozdulni jövőre” – zárta Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: