DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottasé az első nap az F1-es teszten

Két nappal a szezon lezárultát követően még egy teszten is részt vesz a Formula-1-es mezőny - ennek első felét Valtteri Bottas zárta az élen a Mercedesszel.

Minden Formula-1-es csapat pályára gördült kedden és minden istállónak tíz szett gumi állt a rendelkezésére ezen a napon - ezek között voltak 2019-es abroncsok és olyanok is, amelyeket már 2020-ra tervezett a Pirelli. A szorgalmasabbak rengeteg kört tettek meg, a csúcsot végül Max Verstappen állította fel 153-mal, de Romain Grosjean, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Lando Norris és Sergio Perez is elérte a 120-as határt.

A leggyorsabb kört végül Bottas érte el, a Mercedes finn pilótája nyolc tizedmásodperccel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél és egy tizeddel a Toro Rossót tesztelő Danyiil Kvjatnál. Verstappen és a Red Bull csak hetedik lett, érdekességként pedig említsük meg, hogy Esteban Ocon a nyolcadik pozícióban tért vissza a Renault-hoz.

A Toro Rossónál autóba ülhetett Sean Gelael (4,5 másodperc hátránnyal az utolsó előtti helyet szerezte meg), a sereghajtó pedig ezúttal a magyar kötődésű Roy Nissany lett 7,5 másodperces lemaradással - ő a Williamszel tehetett meg 41 kört. Különösebb akció nem történt, Vettelnek volt egy látványosabb megpördülése, egyébként simán zajlott a teszt.

Szerdán folytatódik a munka, a tesztfelállás ezen a linken elérhető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: