DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Hamilton tanult a 2016-os vereségből

Hogy jön az Abu Dhabi Nagydíjhoz az az év, amikor Nico Rosberg világbajnok lett a brit ellenében? A válasz egyszerű: a német arról beszélt, Hamilton 2015-ben kiengedett, most viszont csúcsformában megy a téli szünetre.

 Lewis Hamilton egyik legfölényesebb győzelmével búcsúztatta a szezont: az Abu Dhabi Nagydíjon pályafutása hatodik grand slamjét szerezte, azaz pole-pozícióból indult, minden kört az élen töltve győzött és a leggyorsabb köridőt (ami ráadásul körrekord volt) is megfutotta. Mindezt úgy, hogy tétje nem volt számára az évzárónak, hiszen a világbajnoki címet már az USA-ban bebiztosította. A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg szerint ezzel már következő szezonját alapozza meg.

„Fontos dolog, hogy egy versenyző jó formában fejezze be a szezonját, mert akkor ezzel a lendülettel kezdheti meg a téli szünetet. Mindenki ismeri az F1-es mondást, ’annyira vagy jó, mint az utolsó versenyed’. Tehát ha a szezont erősen fejezed be, így kezded meg a téli szünetet. Önbizalommal indulsz a következő évnek” – magyarázta YouTube-on a szakértővé vedlett Rosberg.



A német szerint Hamilton éppen abból az évből vonta le a fontos tanulságot, amelyikben ő lett a világbajnok. 2015-ben a brit jócskán a szezon vége előtt garantálta a végső sikert, ezt követően azonban kiengedett. A másik Mercedesben Rosberg ellenben győzelmi sorozatba kezdett, amely folytatódott 2016 elején is: hét versenyt nyert zsinórban, amilyen szériája még Hamiltonnak sem volt soha.

„Úgy gondolom, Lewis megtanulta a leckét, mert az én időmben elveszítette a labdát a szezon végén, miután bebiztosította a világbajnoki címet. Hagyta, hogy megnyerjen az utolsó három futamot, ami ugródeszka volt számomra a következő évbe. Tele volt magabiztossággal, ő pedig rossz formában indult, de megtanulta a leckét. Azért tartotta a szintet idén a legvégéig, mert ezek a versenyek számítanak a következő szezonban” – mondta Rosberg. Hamilton már 2018-ban sem lazított szezon végén, akkor az utolsó két fordulót nyerte meg már világbajnokként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: