DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Albonnak meggyűlt a baja Vettellel

A Red Bull pilótája a szezonzáró jó részét Vettel üldözésével vagy az előle meneküléssel töltötte. Egy stratégiai húzással megpróbálta átugrani, de ez nem sikerült, így elégedetlenül zárta a futamot.

Alexander Albon a Formula-1 idei szezonzáróján az ötödik helyről rajtolva igyekezett elkapni Sebastian Vettelt, ám a Red Bull hirtelen hozott döntése most nem érte el a kívánt eredményt. A Ferrari a tizenkettedik körben dupla bokszkiállást hajtott végre a két autójával, ám Vettel szervizébe hiba csúszott, a német másodperceket vesztegelt egy helyben. Erre reagáltak az energiaitalosok, és a következő körben kihívták Albont, aki a pályára visszaérve épp csak, hogy nem tudta elcsípni ellenfelét. 

 albon-abudhabi-action-20191



„Megpróbáltuk megelőzni Vettelt, de nem sikerült. A lassú kiállásával egy sornyi autó mögé ért vissza, de gyorsabban megelőzte őket, mint amire számítottunk. A versenyem hátralévő része arról szólt, hogy megelőzzem őt” – nyilatkozta utólag a londoni születésű thai, aki úgy érezte, az előrehozott kiállása miatt jó pár kör benne maradt az első szettjében. „Elég jó állapotban voltak a gumik, szinte pazarlás volt kiállni.”

Albon a harmincnyolcadik körben mégis ellenfele elé került, amikor Vettel újra kiállt a bokszba. A Red Bull-os ekkor azt gondolta, képes a Ferrari előtt maradni, ám ez nem így történt. „Szenvedett a középső etapján, szóval kiállt előlem, de a végén utolért. Ez frusztráló volt, azt hittem, hogy ettől jobb a tempónk.”

Az újonc tempója jelentősen elmaradt csapattársáétól, a verseny végére több mint ötven másodpercet kapott Max Verstappentől. Ezt a pálya karakterisztikájának számlájára írta. Szerencséjére a mezőny a helyszínen marad tesztelni, így finomíthat a technikáján. „Szerintem ezek a derékszögű kanyarok tehetnek róla. Ahogy Szocsiban, úgy itt is szenvedtem velük. Szerdán autóba ülök, akkor dolgozni fogok rajta, hogy jövőre jobban menjek” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: