DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Béna voltam Perez ellen

A McLaren brit F1-es pilótája saját magát ekézte, miután az Abu Dhabi Nagydíj utolsó körében az a Perez vette el tőle a hetedik helyet, aki közvetlenül előtte végzett az egyéni tabellán.

Lando Norris a Formula-1 idei szezonzárójának vége felé az élmezőny mögötti legjobb pozíciót, a hetediket birtokolta, ám mögötte fenyegetően érkezett a Racing Point pilótája, Sergio Perez, aki fél körrel a leintés előtt maga mögé utasította a fiatal britet. Bár a mexikói gumielőnyben volt, Norrist ez egyáltalán nem vigasztalta.

 norris-action-abudhabi-20191



„Most szörnyűnek fogok tűnni, de tényleg megelőzött kívülről” – magyarázta a helyzetet utólag. „Védekeztem, belülre húzódtam, de sokkal jobb gumijai voltak, én pedig attól tartottam, hogy blokkolnak a kerekeim vagy valami hülyeséget csinálok, ezért nem voltam elég agresszív. Az egész futamot nyugodtan, óvatosan teljesítettem, de ott keményebbnek kellett volna lennem. Nem alkalmazkodtam elég jól. Szar voltam, mert ő volt az egyetlen, akit le kellett volna győznöm, és ez nem sikerült. A verseny többi része jó volt, de emiatt ideges vagyok.”

Norris frusztrációján az sem segít, hogy Perez az, aki három ponttal közvetlenül előtte végzett az egyéni értékelésben. A McLaren pilótája a tizenegyedik pozícióban zárta az évet. „Azon is meglepődtem, hogy körökön magam mögött tudtam tartani. A Racing Pointok szupergyorsak voltak az egyenesben. Ma sok dologgal elégedett lehetek, de ez az egy hiba mintha az egészet elrontotta volna.”

Az előzéssel kapcsolatban Perez is megszólalt, aki nem győzte méltatni a 20 éves pilótát. „Nagyon fiatal és agresszív, de egyben sportszerű is. Mindig jó ilyen versenyzőkkel csatázni, mert tudom, hogy akármennyire is közel kerülünk egymáshoz, összeütközni sosem fogunk” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: