DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottast az adrenalin segíti a betegség ellen

A finn F1-es pilótát még az ág is húzza, ugyanis kiderült, hét eleje óta rosszulléttel küzd. Ennek ellenére nem tett le arról, hogy egy élvezetes és eredményes szezonzárót teljesítsen.

Valteri Bottasnak nehéz napjai vannak. Ha egy válás önmagában nem lenne elég, kiderült, hogy a szezonzáró sivatagi fordulón betegen van jelen. „Most jobban érzem magam, mint néhány nappal ezelőtt. Hétfő este óta elég rosszul vagyok, az ideutazással pedig romlott a helyzet. Viszont az autóban ez nem hátráltat, az adrenalin miatt nem érzek semmit” – magyarázta helyzetét az időmérőt követően.

 bottas-portre-abudhabi-20191



A finn tempóján egyáltalán nem látszott a betegség, mindkét pénteki szabadedzésen ő lett az első. Az időmérőn 0,194 másodpercet kapott csapattársától, de az motorcsere miatt számára tét nélkül zajlott. „Rendben volt a köröm. Lewist túl gyorsnak éreztem, de beállításokban némileg eltértünk egymástól. Tegnap valamivel jobbnak éreztem az autómat, de egyébként is a verseny volt az egyetlen dolog, amit szem előtt tartottam, hiszen az utolsó helyről rajtolok.”

Bottas a friss motorral szeretne egy élvezetes futamot teljesíteni. „Bármikor megtörténhet bármi” – latolgatta az esélyeit. „Holnap küzdeni fogok, minden lehetőséget megragadok. Láttunk már őrült futamot, elég megnézni a múltkorit Brazíliában. Alig várom, hogy megragadjam az elém táruló lehetőséget, és mindenekelőtt jól érezzem magam” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: