DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica döntést hozott a 2020-as szezonjáról

A lengyel pilóta elmondta, hogy mindenképpen versenyezni szeretne és ha ehhez kapcsolódhat még más, mint például egy F1-es tesztpilótai állás, akkor az is jó, de hivatalos bejelentés még nincs.

Robert Kubica szerint ő már eldöntötte, hogy mit szeretne csinálni 2020-ban, hogy hol szeretne versenyezni és milyen programokban szeretne részt venni - a hivatalos bejelentés egyelőre nem történt meg, de bízik benne, hogy hamarosan ez is meglesz. Kubicával kapcsolatban már kiderült, hogy a Haas ajánlott neki tesztpilótai állást az F1-ben, de egyes források szerint ilyen szerepre a Racing Point is szeretné szerződtetni.

"Úgy gondolom, hogy én a döntésemet már meghoztam. Most még nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, mert elég összetett a dolog és biztosra kell mennünk, hogy minden nézőpontból működni fog a dolog. Remélhetőleg ezeket sikerül megoldani, de szeptemberben is azt gondoltam, hogy hamarosan meglesz, aztán már itt vagyunk rögtön decembernél" - mondta Kubica Abu Dhabiban egy sajtótájékoztatón, ahol a Formula.hu is jelen volt.

kubesz



"Optimista vagyok, bár nem minden rajtam múlik és kicsit bonyolultabb a helyzet, mert több programot kell kombinálnunk, úgyhogy ezen dolgozni kell, de az alapok megvannak, csak az a kérdés, hogy megfelelően össze tudjuk-e őket hozni egymással. Remélhetőleg igen" - tette hozzá a lengyel, aki egy kérdésre nem tagadta, hogy az F1-es tesztpilótai feladatok mellett versenyezni szeretne, a legnagyobb eséllyel a DTM-ben.

"Egyértelműen kihívást keresek és az is egyértelmű, hogy annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy a DTM-ben fogok versenyezni, ami a legkeményebb bajnokság Európában a Formula-1-en kívül. Szerintem mondjuk így, hogy ha sikerülne ott versenyeznem, akkor azzal elégedett lennék és ha ehhez hozzá tudunk tenni más dolgokat, hogy mindenki boldog legyen, akkor nyitott vagyok erre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: