DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Itt a hivatalos 2020-as pilótafelállás

Azzal, hogy a Williams bejelentette, Nicholas Latifi lesz George Russell csapattársa, az utolsó hely is elkelt a 2020-as rajtrácson. Van egy visszatérőnk, egy újoncunk és több nagy név is távozik.

Nem történt akkora felbolydulás idén az F1-es pilótapiacon, mint a tavalyi évben, amikor Raikkönen, Leclerc és Ricciardo is csapatot váltott, azonban így is lesz jónéhány változás jövőre az idei rajtrácshoz képest.

A Renault az egyetlen gyári csapat, mely pilótát cserél 2020-ra, így akárcsak az elmúlt években, jövőre sem lesz meg az állandóság az enstone-iaknál. A topcsapatoknál nem lesz változás, legalábbis, ha az év második felét vesszük alapul, a Williamsnél pedig jövőre is bemutatkozik egy újonc.

Mercedes

Lewis Hamilton - #44
Valtteri Bottas - #77

Zsinórban negyedik szezonját kezdi meg a Mercedesnél a jól bevált páros. Hamilton a világbajnoki címeket, Bottas pedig néhány győzelmet szállít a csapatnak évről évre.

Ferrari

Sebastian Vettel - #5
Charles Leclerc - #16

Kimi Raikkönen távozásával felpezsdült az élet a Scuderiánál, hiszen a fiatal és sikerre éhes Charles Leclerc érkezett a helyére, aki első szezonjában jó eséllyel felül fogja múlni Sebastian Vettelt, hiszen a szezonzáró előtt 19 pont az előnye a némettel szemben.



Red Bull

Alexander Albon - #23
Max Verstappen - #33

Max Verstappen már ötödik szezonját fogja megkezdeni a nagycsapatnál, míg Alexander Albon az idei Belga Nagydíjon ülhetett be először a bikákhoz. Így a három nagycsapatnál jövőre nem lesz változás az idei szezon végén aktuális pilótafelállást tekintve.

McLaren

Lando Norris - #4
Carlos Sainz - #55

A McLarennél Alonsót és Vandoorne-t is elengedték 2018 végén, így teljesen új felállással vágtak neki az idei évnek, és abszolút bejött nekik ez a páros. A konstruktőri negyedik helyen zárnak, s hosszú idő után végre visszaküzdötték magukat a pódiumra is idén.

Renault

Daniel Ricciardo - #3
Esteban Ocon - #31

Daniel Ricciardo tavalyi érkezése óriási durranás volt, szinte bombaként robbant a hír az F1-es világban, hogy elhagyja a Red Bullt a franciák kedvéért. Csapattársa jövőre az az Esteban Ocon lesz, aki a közvélemény fejében alighanem a tavalyi Brazil Nagydíjon történtekről maradt meg, ennek pedig Nico Hülkenberg látta legnagyobb kárát, aki számára nem jutott hely a 2020-as rajtrácson.

Toro Rosso

Pierre Gasly - #10
Danyiil Kvjat - #26

Az orosz idén harmadszor is a Toro Rosso pilótája lett, míg Gaslyt a Hungaroring után fokozta vissza a Red Bull a kiscsapathoz, így egyikük számára sem új ez a közeg, viszont borzasztóan nehéz lesz számukra kitörni, annak ellenére, hogy mindketten dobogóra juttatták idén a Toro Rossót.

Racing Point

Sergio Perez - #11
Lance Stroll - #18

Pereznek eddig nem volt könnyű dolga a csapattársaival szemben, hiszen Jenson Button, Nico Hülkenberg és Esteban Ocon is komoly kihívás elé állította őt, idén azonban nagyon simán lenyomta Strollt, s jövőre aligha lesz sokkal nehezebb dolga.

Alfa Romeo

Kimi Raikkönen - #7
Antonio Giovinazzi - #99

A Ferrari által protezsált Antonio Giovinazzi jövőre is a mezőny rangidősének számító Kimi Raikkönen csapattársa lesz az idén Alfa Romeo Racinggé keresztelt Sauber csapatánál, akik Perezéket szeretnék elkapni a szezonzárón.

Haas

Romain Grosjean - #8
Kevin Magnussen - #20

Az egyetlen csapat, amelynél mindkét pilóta annyi pontot szerzett ez idáig, amilyen rajtszámmal versenyez. 2016 óta íródó történelme legrosszabb szezonját fogja zárni Günther Steiner istállója, ahol talán elkélt volna egy kis változás jövőre.

Williams

George Russell - #63
Nicholas Latifi - #?

George Russell lehet az idei szezon egyetlen pilótája, aki pont nélkül marad, de szintén az egyetlen, aki mind a 21 időmérőn legyőzte csapattársát, Robert Kubicát, aki számára jövőre nincs hely a rajtrácson, de a hírek szerint a Haas vagy a Racing Point fejlesztési pilótája lehet. Russell csapattársa így a 24 esztendős kanadai Nicholas Latifi lesz, aki ezzel a 2020-as mezőny egyetlen újoncának mondhatja majd magát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: