DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hőség várható a decemberi szezonzárón

Szikrázó napsütés és kellemes meleg várja a csapatokat a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. A nappali hőmérséklet kis híján eléri majd a 30 fokot, de a futam ideje alatt is 25 °C körüli minimum várható.

Bár december 1-jén, az év utolsó hónapjában rendezik meg az F1-es szezonzárót, amire nemigen volt példa, a hidegnek nyoma sem lesz, hiszen a Közel-Keleten majdnem harminc fokos hőmérséklettel kell számolniuk a csapatoknak.

Rendkívül hasonló körülmények várhatóak mindhárom napon, hiszen pénteken a helyi idő szerint 13:00-kor kezdődő első szabadedzésen is már 27-28 °C-ra fog rúgni a levegő hőmérséklete. A délután öt órás gyakorláson is hasonló körülményekre számíthatunk, persze a lenyugvó Nappal együtt a hőmérséklet csúcsértéke is esni fog.

A körítésre idén is aligha lesz panasz


A szombati időmérő edzésen is 27-28 °C lesz a levegő maximális hőmérséklete, de a Q3-ban már drasztikusan eshet az aszfalt hőértéke, így alighanem egy gyors mért kör jelentheti a pole-t valaki számára.

A vasárnapi futam magyar idő szerint 14:10-kor fog elrajtolni, ekkor Abu Dhabiban 17:10-et mutatnak majd az órák, a hőmérséklet pedig 28 °C körül alakul majd, a befutóra pedig már holdfényben és nagyjából 24-25 °C-ban fog sor kerülni. Ezzel zárul tehát a 2019-es F1-es szezon, legközelebb pedig 2020. március 15-én bőgnek fel élesben a motorok, az Ausztrál Nagydíj versenyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: