DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Barrichello: Hamilton többre viszi majd Schumachernél

Rubens Barrichello a Mercedes előtti időkben attól féltette Lewis Hamiltont, hogy elviszi őt a hírnév és a csillogás, de arról is beszélt, hogyan lett majdnem a brit csapattársa egykoron.

Lewis Hamilton először 2008-ban ért fel a Formula-1 csúcsára, azonban újabb sikerére hat évet kellett várnia, amikor is kezdetét vette a turbókorszak és ezzel együtt a Mercedes dominanciája is. Azóta a brit meg sem állt hat világbajnoki címig, s jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hol van még ennek a vége.

A Ferrari sikerkorszakának korábbi pilótája, Rubens Barrichello elmondta az F1 podcastjében, hogy attól tartott, hogy az óriási tehetségnek tűnő Lewis Hamilton el fog tűnni a süllyesztőben, mivel sokkal inkább a magánéletére, a bulikra és a szórakozásra fektette a hangsúlyt a versenyzés helyett.

„Az igazat megvallva, volt egy időszak, amikor azt hittem, hogy az életvitele el fogja őt vinni, azonban szépen lábra állt ebből. Amikor valaki híressé válik, megkísérti őt minden és mindenki. Sztárokkal találkozhat ilyenkor az ember, tele lesz pénzzel, bár sosem beszéltem vele ezekről, szóval nem is helyes, hogy ezt mondom.”



„Ugyanakkor az, amit a közösségi média visszaad, számomra ezt sugallta, és ekkor arra gondoltam, nem jó úton halad. Viszont nagyszerűen lett úrrá ezen. Most már azt mondja, hogy a karrierje után Los Angelesben fog élni, ami pont neki való vidék, de amikor idejön versenyezni, ugyanaz a megfontolt egyéniség, mint mindig.”

„Szerintem több bajnoki címe lesz a végén, mint Michaelnek, hiszen nagyszerű formában van, tudja, mit akar és fizikálisan jobb állapotban van, mint korábban bármikor” – mondta Hamiltonról Barrichello, aki aztán arra is áttért, miként lett majdnem a brit csapattársa.

„Amikor 2009 végén felhívott a McLaren, már szerződésem volt a Williamsszel. Sajnálom, hogy nem vezethettem egy csapatban Lewisszal, de addigra sajnos már elköteleztem magam máshová, de nem úgy tekintek erre, mint egy elszalasztott lehetőség. A Williams mindig is igazi versenyszellemmel megáldott istálló volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: