DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Boldogan akarok visszavonulni

A Ferrari pilótájára óriási nyomás nehezedik, ennek ellenére egy ideig még nem kívánja maga mögött hagyni az F1-et. Ha viszont egyszer így dönt, akkor nem fog visszanézni.

Nincs könnyű helyzetben a Formula-1 négyszeres német világbajnoka, Sebastian Vettel. Imád versenyezni, és álma, hogy a Ferrarival világbajnok legyen, ám évről évre beletörik a bicskája a Mercedesszel domináló Lewis Hamiltonba, ráadásul idén egy feltörekvő fiatal is rendre borsot tör az orra alá. 32 éves korával az átlagosnál idősebbnek számít, ráadásul több mint egy évtizede az F1-ben versenyez, így vannak, akik szerint aktív időszaka végéhez közeledik. Szerződése 2020 végén lejár, ő azonban hajthatatlan, egyelőre nem gondol a visszavonulásra. Legalábbis addig nem, amíg ki nem találta, mi jöjjön után.

vettel-portre-szocsi1



„Szerintem itt annyira nem számít a kor, mint más sportágakban. Az alapszabály mindig az, hogy bárki elég fiatalnak számít, amíg jól teljesít. 12 éve a Formula-1-ben vagyok, így idővel nagyot változott a nézőpontom. Most már átgondoltabban ítélek meg dolgokat – ez a tapasztalat luxusa. Néha előre tekintek, és megpróbálom kitalálni, mi jön ez után. Nem tartom jó ötletnek úgy abbahagyni ezt az életet meghatározó tevékenységet, hogy nem tudom, mi következik utána.”

Vettel kihangsúlyozta, a legjobb akkor visszavonulni, amikor ő maga dönt erről. Ez akár úgy is értelmezhető, hogy előtte meg akarja mutatni, ki az úr a Ferrarinál. „Képesnek kell lenni kimondani azt, hogy elég volt. Az nem ideális, ha külső tényező diktál. Számomra egyértelmű, hogy ha abbahagyom, akkor nem nézek vissza. Boldogan akarom kimondani, hogy ennyi volt” – idézte őt a gp247.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: