DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll: A tavalyi autó elfedte a fejlődésemet

A kanadai pilóta úgy érzi, második F1-es szezonjára jelentős mértékben fejlődtek a képességei, autója viszont annyival rosszabb lett egy év alatt, hogy az minden előrelépést beárnyékolt.

A Racing Point pilótája 2017-ben debütált a Formula-1-ben a Williams istállójánál. Az akkor 18 éves pilóta egyenesen a Formula-3-ból igazolt a királykategóriába, így volt mit letennie az asztalra, mielőtt elhalkultak a vele kapcsolatos szkeptikus hangok. Két évet töltött el a grove-iaknál, és saját bevallása szerint a második szezonban nagyot fejlődtek a képességei, az autó viszont annyival rosszabb lett, hogy ebből kifelé nem mutatkozott semmi. 2017-ben hét alkalommal szerzett pontot, egyszer pedig dobogóra is állt, 2018-ban viszont csak kétszer végzett a top tízben.

 stroll-2018-williams1



„Az első évben sokkal jobb csomagunk volt, így nem volt ideális az összehasonlítás. A gyenge második év miatt nem látszott, de én személy szerint fejlődtem. Jobban kezeltem az autót, megértettem az erősségeit és a gyengeségeit, valamint többet tudtam kihozni belőle. Hiszem, hogy ez ennél a csapatnál is így lesz” – utalt a Racing Point-os folytatásra.

Strollnak a 2020-as a negyedik F1-es szezonja lesz, viszont most először marad ugyanaz a csapattársa. Sergio Perez hatodik évére készül a csapatnál, így nagy segítségére lehet a kanadainak. „Nagy, nagy előny, hogy ugyanabban a környezetben fogok eltölteni még egy évet. Hiszem, hogy ha most újra teljesíthetném az év összes versenyhétvégéjét, jobb teljesítményt nyújtanék. Trükkös dolog a Formula-1, de a tapasztalat segít” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: