DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Hülkenberg segített jobbá válnom

Carlos Sainz és Nico Hülkenberg több, mint egy éven keresztül voltak csapattársak a Renault-nál, ahol a spanyol számára kiváló mérce volt az év végén távozó Hülkenberg, akitől rengeteget tanult.

A jelenleg a McLaren pilótájaként dolgozó Carlos Sainz 2017 utolsó néhány versenyére került át kölcsönben a Renault-hoz, majd ott töltötte a teljes 2018-as szezont. Nico Hülkenberg volt a csapattársa ez idő alatt, aki a teljes szezon alatt 69-53 arányban múlta felül Sainzot.

A spanyol elárulta, köszönettel tartozik Hülkenbergnek, aki az első olyan csapattársa volt F1-es pályafutása során, aki nem számított zöldfülűnek a száguldó cirkuszban, így sokat segített számára abban, hogy jobb pilótává válhasson. Most, hogy Nico Hülkenberg alighanem pályafutása utolsó F1-es hétvégéjére készül, Carlos Sainz úgy érezte, eljött a köszönetnyilvánítás ideje.



„A Nico mellett töltött idő sokat segített nekem, hiszen egy tapasztalt versenyzőtől tanulhattam. Korábbi csapattársaim legfeljebb egyetlen évnyi tapasztalattal rendelkeztek, így ő sokat segített nekem abban, hogy újabb dolgokat ismerjek meg magammal kapcsolatban” – idézi a spanyolt az Autosport.

A McLarenhez így már azzal a tudattal érkezhettem meg, hogy készen állok bármire, megfelelően érzem az autó egyensúlyát, tudom, hogyan kell fejleszteni, a tempóm pedig már korábban is megvolt. Hamar belerázódtam a dolgokba a McLarennél, szinte azonnal kényelmesen éreztem itt magam, nem is volt olyan dolog, amitől tartottam volna. Ha továbbra is így dolgozunk, az eredmények is jönni fognak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: