DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: A második hely sosem elég jó

Kemény téli szünetet vetített előre a Ferrari dolgozói számára Mattia Binotto, aki büszke a Scuderia idei felzárkózására, de tudja, jövőre ettől többre lesz szükség a riválisok ellen.

Egyetlen versenyhétvége van hátra az idei Formula-1-es szezonból, így a legtöbb fronton eldőltek a küzdelmek – Lewis Hamilton behúzta az egyéni világbajnoki címet, a Mercedes pedig a gyártóit, így a többieknek csak a morzsák jutottak. A Ferrari az utóbbi két szezonhoz hasonlóan 2019-ben is a konstruktőri második helyen zár, amivel egy ilyen nívójú és múltú istálló nyilvánvalóan nem elégedett. A szezon első felében a Mercedes árnyékában autóztak, így a nyári szünet után hiába vágtak vissza a címvédőknek, a végeredményen már csak szépíteni lehetett.

 mexiko-2019-podium1



„A második helyen végezni sosem lesz kielégítő a Ferrari számára, ezért intenzív téli szünet elé nézünk” – idézte Mattia Binottót a Crash.net. „A célunk az, hogy felkészültebbek legyünk a ránk váró kihívásokra. A szezonzáró közeledtével szeretném hálámat kifejezni a tifosinak, hétvégén igyekszünk a lehető legjobb eredménnyel köszönetet mondani mindenkinek.”

„Voltunk fent és lent is: a szezon első fele nem úgy alakult, ahogy vártuk, de azt értékelem, hogy megmaradt az egység, és kemény munkával visszavágtunk. Külön említésre méltó, ahogy a nyári szünet után sorozatban háromszor nyertünk, és hatszor szereztünk pole-pozíciót. Monzában ráadásul pár nappal azt követően győztünk, hogy a Scuderia 90. születésnapját óriási tömeg előtt ünnepeltük meg Milánóban” – foglalta össze az idei szezont Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: