DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettelnek Senna volt az első példaképe

A Ferrari német F1-es pilótája a brazil legendáról, a haláláról és az örökségéről beszélt - számára is ikonikus volt a Marlboro-festésű McLaren annak idején.

A Brazil Nagydíj kapcsán kérdezték Sebastian Vettelt arról, hogy milyen emlékei vannak Ayrton Sennáról - a brazil legenda természetesen a német klasszisra is hatott gyerekként, főleg, mert édesapja is nagy Senna-rajongó volt. Emiatt Vettel is az lett, erről osztott meg néhány emléket és néhány gondolatot.

"Nehéz az első emlékeket kiválasztani, de azt hiszem az első képek, amik a Formula-1-hez kötődnek, azok azok amikor ő győzött Brazíliában. Tönkrement a sebességváltója, nagyon kimerült, a végén alig bírta felemelni a trófeát" - emlékezett vissza arra a bizonyos Brazil Nagydíjra a Ferrari négyszeres világbajnoka.

vettelsenna



"Annak az autónak a látványa, a marlborósé, az ikonikus volt. Apám nagy Ayrton Senna-drukker volt és gyerekként, abban a korban azt követi az ember, amit a szülei, szóval ő nézte a Formula-1-et, így én is. Számomra Ayrton Senna volt az első személy, aki az F1-hez köthető és szerintem az ő öröksége valószínűleg a legnagyobb, vagy a legnagyszerűbb, amit valaki a sportban hagyhat" - magyarázta.

"Nagyon korán ment el, valószínűleg sok mindent élvezhettünk volna még tőle és nemcsak az autóban, hanem azon kívül is. Az egyértelmű, hogy nagyon különleges karakter volt, nemcsak nagyon gyors és nagyon sikeres versenyző volt, de nagyon különleges személyiség is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: