DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner: Hallgatnom kellett volna a pilótáimra

Miután tavaly ötödikként zárták a konstruktőri pontversenyt, idén szinte biztos, hogy csak a Williamst fogja megelőzni a Haas istállója. Steiner ma már többet adna a pilótái szavára, mint tavasszal.

A 2018-as évet az Ausztráliában elkövetett bokszutcai baklövések ellenére pazarul kezdte a Haas, s a szezon végén az ötödik helyet tudták megszerezni a világbajnoki pontversenyben. Idén nem titkolt céljuk volt, hogy megelőzzék a francia gyári istállót.

Nos, a Renault vissza is esett az ötödik pozícióba idén, apró szépséghiba, hogy nem a Haas, hanem a McLaren jóvoltából, hiszen az amerikai székhelyű csapat mindössze az egyetlen pontocskát gyűjtő Williams istállóját tudja majd megelőzni a szezonzárót követően, hacsak nem történik valami óriási csoda Abu Dhabiban.

Többször is hallhattuk, hogy Grosjean a félresikerült fejlesztések helyett inkább az év elején használt aero-csomaggal versenyzett, és Günther Steiner is elismeri, hogy nagyobb figyelmet kellett volna, kapjanak a pilótái.



„Ha egy dolgot megváltoztathatnék, akkor az az lenne, ahogyan kezeltem a pilótáim véleményét, miután Barcelonában bemutattuk a fejlesztéseinket” – mondta a Pitpass oldalának az olasz üzletember.

„Nyilvánvaló, hogy ez, a negyedik évünk volt a legnehezebb. Mindenesetre ebből is tanultunk, illetve így sem vagyunk azért gyengék. Nekünk is meg kell tanulnunk néha a leckét, ha jobbak szeretnénk lenni. Jövőre új fejezetet nyitunk, és remélhetőleg újra olyan teljesítményt tudunk nyújtani, mint 2018-ban.”

„Azt kell, mondjam, minden rosszban van valami jó, hiszen így már a nyári szünetben elkezdhettünk keményebben dolgozni a 2020-as autón, hogy elébe menjünk azoknak a hibáknak, amiket idén elkövettünk. Ezeket nem szeretnénk megismételni, csak előre akarunk nézni és kőkeményen dolgozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: