DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ferrari: Tisztázni kell, hogy mi a hülyeség

Mattia Binottót nem érdekli, hogy Toto Wolff hogyan kezelte a Hamilton-Rosberg párost, ő csak azzal foglalkozik, hogy rend legyen a saját csapatánál és a Vettel-Leclerc duó tudja, hogy mi a dolga, mi a felelőssége.

Természetesen továbbra is téma a két Ferrari interlagosi ütközése, amelyről azóta már boldog és boldogtalan is elmondta a véleményét, Mattia Binotto csapatfőnök szerint pedig most már tisztázniuk kell, hogy merre hány méter - butaságnak nevezte pilótái viselkedését, de azzal nem foglalkozik, hogy a riválisok hogyan oldották meg a két vezérbika csatáját.

"Nem tudom, hogy mit csinált Toto Wolff" - reagált az Autosport kérdésére ezzel és a Hamilton-Rosberg párossal kapcsolatban Binotto. "Nem is akarom megítélni és nem is különösebben érdekel. De az biztos, hogy tisztáznunk kell mindenkivel, aki benne van a csapatban, hogy mi hülyeség és mi nem az" - magyarázta.

s90



"Amikor ütközés történik, akkor valami félrement, efelől nem lehet kétség. Amikor szabadon harcolhatnak a pilóták, akkor tényleg szabadon lehet harcolni és ilyenkor csak és kizárólag a versenyzőn múlik, hogy mennyi kockázatot vállal. Itt viszont egészen biztos, hogy a kockázat szükségtelen volt" - tette hozzá.

"Mindig lehet jobban csinálni a dolgokat, de egyértelmű, hogy Brazíliában ez a pilóták hibája volt. Hogy csapatként mit tudtunk volna jobban csinálni? A pillanat hevében nem reagáltunk, de el fogunk gondolkodni. Nyilvánvaló, hogy ezen javítanunk kell és ez nem történhet meg még egyszer a jövőben" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: