DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo örül, hogy nyomás van a Renault-n

Szoros a küzdelem az F1 konstruktőri ötödik helyezéséért, mindössze nyolc pont a különbség a Renault és a Toro Rosso között, ami felvillanyozza Daniel Ricciardót.

„Játsszunk!” – reagált Daniel Ricciardo, amikor a Motorsport emlékeztette őt a két csapat közötti kiélezett küzdelemre. Az ausztrál pilóta szerint a Renault-nak szüksége van arra, hogy a szezonzárón nyomás alatt legyen, a Toro Rosso pedig örömmel vállalja ezt a szerepet, miután Brazíliában dobogós helyezést ért el, így tizennyolc pontot zsebelt be. „Nyilván azt szeretném, hogy mi legyünk előrébb, de az tetszik, hogy az utolsó futamon nyomást gyakorolnak ránk. Ez célt szolgáltat Abu Dhabira, így nem pihenhetünk. Ezt a pályát igazán élvezem, eddig mindig jól teljesítettem rajta, szóval részemről kezdhetjük” – nyilatkozta.

 ric-action-20192



Az ausztrál abban reménykedik, hogy Carlos Sainz tavalyi teljesítménye az ideit is előrevetíti ezen a helyszínen. „Sok olyan pálya van, ahol tavaly és idén is szenvedtünk. Tudom, hogy Carlosnak Abu Dhabiban óriási futama volt, és ebből azt szűröm le, hogy reménykedhetünk.”

Franz Tost, a Toro Rosso sokat látott csapatfőnöke higgadtságra inti az általa vezetett istállót. „Sosem lehet tudni, mi fog történni, ezért óvatosnak kell lennünk. Mindössze nyolc pont a hátrányunk, így az ötödik hely még elérhető számunkra, de okosnak kell lennünk. Abu Dhabi egy másfajta pálya, de remélem, hogy azon is versenyképesek leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: