DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton csak 23 percig tud figyelni

Az F1-es világbajnok szerint a Mercedes szakemberei sokkal okosabbak nála, de van, amikor mégis bebizonyítja, hogy tévednek, ezt pedig nagyon is élvezi. Sokáig viszont nem tud rájuk figyelni.

A BBC Sportnak adott hosszabb interjújában Lewis Hamilton beszélt arról, hogy hogyan dolgoznak együtt a Mercedes szakembereilve, mérnökeivel. Mint mondta, ő tudja, hogy ezek a mérnökök zsenik és sokkal okosabbak nála, de van olyan dolog, amihez ő is kell, ez pedig elégedettséggel tölti el.

"Ezek a srácok annyival okosabbak nálam, hogy az intelligenciaszintjük egy másik sztratoszférában van hozzám képest. Azonban az ő agyuk nem tudja kiszámolni azt, amit én az autóban. Másképp vagyunk beállítva. Ott ülni velük az asztalnál, próbálni megérteni őket és elmondani nekik a magam részét, ez az igazi kulcs. Sokat dolgozunk ezen a kapcsolaton, de már jól ismerjük egymást" - magyarázta.

smile



"Ők sokkal okosabbak nálam, mégis úgy érzem mellettük, hogy én is okos vagyok. Amikor ellenkezem velük és bebizonyítom, hogy tévednek, az szürreális. Sokszor megtörténik. Mondok valamit Shovnak (Andrew Shovlin vezető mérnök), aki azt válaszolja, hogy nem, a számok mást mutatnak. Én mondok neki erre megint valamit, ő pedig azt válaszolja, hogy ohh igen, igazad van. Ez olyan jó érzés" - mesélte.

"Elmegyek velük egy megbeszélésre a gyárba és ezek a srácok órákon át tudnak ott ülni és koncentrálni. Nálam van egy határ, mondjuk 23 perc, vagy valami ilyesmi, ami után megtelik a fejem. Ők is tudják. Mondom nekik, hogy srácok, most egy kicsit fel kell állnom, elmenni a mosdóba, inni egy kávét, aztán majd jövök, így kapnak még 23 percet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: