DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

F1-es erősorrend: Holtverseny az élen

A szakírók szerint Lewis Hamilton és Max Verstappen összességében centire ugyanúgy teljesített eddig a 2019-es szezonban - ők állnak a mezőny élén, Abu Dhabi dönt ebben a különversenyben.

Nem várt izgalmas csata alakult ki Lewis Hamilton és Max Verstappen között azért, hogy a Formula1.com szakértői szerint melyikük lesz a 2019-es év legjobb pilótája. A sportág hivatalos portáljának öt szakírója minden versenyhétvége után pontozott minden versenyzőt egy egytől tízig terjedő skálán annak tükrében, hogy ki mennyit hozott ki az adott hétvégén a rendelkezésre álló csomagból, az így szerzett pontot átlaga alapján pedig az egész év során folyamatosan frissült a pilóták aktuális erősorrendje.

A szezon jelentős részében Max Verstappen állt az élen, ám a holland gyengébb teljesítményei, ütközései után az utóbbi futamokon Lewis Hamilton megelőzte és átvette a vezetést - egészen a hétvégi Brazil Nagydíjig, ahol Verstappen a maximális 50 pontot kapta, míg Hamilton csak 39-et gyűjtött a veresége és az Alex Albonnal történt ütközése miatt. Nos, ez pedig azt jelenti, hogy a két pilóta pontosan egálban van egymással: egyaránt 43,4 pontot átlagoltak eddig. Mivel már csak egyetlen verseny, az Abu Dhabi Nagydíj van hátra, így természetesen az a hétvége dönt majd erről a különversenyről.

draw



Az erősorrendben tartja a harmadik helyét a 48 pontot kapó Carlos Sainz, negyedikként szintén maradt a pozíciójában Lando Norris, ahogy az ötödik Charles Leclerc, a hatodik Alexander Albon, a hetedik Valterri Bottas és a nyolcadik Sergio Perez is - a szezon ezen szakaszában az átlagok nagyon már nem tudnak változni, hiszen rengeteg futam eredményéből állnak össze.

Daniel Ricciardo az, aki javított egy pozíciót a 41 pontos Brazil Nagydíjával és a tizedikről a kilencedik helyre lépett előre, ezzel az Interlagosban csak 30 egységet gyűjtő Sebastian Vettelt előzte meg.

A top tíz tehát úgy néz ki egy futammal a vége előtt, hogy:

1-2. Lewis Hamilton és Max Verstappen 43,4-43,4 átlagpont
3. Carlos Sainz 41,7
4. Lando Norris 40,2
5. Charles Leclerc 39,8
6. Alexander Albon 39,6
7. Valtteri Bottas 38,7
8. Sergio Perez 37,7
9. Daniel Ricciardo 37,6
10. Sebastian Vettel 37,3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: