DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Világbajnokot jobb érzés előzni

A Brazil Nagydíj futamgyőztese visszatekintett a verseny kulcsmozzanataira, amikor Lewis Hamiltont két alkalommal is maga mögé utasította. Örömmel beszélt kettejük csatájáról.

Max Verstappen a múlt hétvégi interlagosi F1-es futamon két alkalommal is a pályán, erőből vette vissza az első helyet Lewis Hamiltontól, aki taktikájának köszönhetően folyton a holland elé tért vissza a bokszkiállásokat követően. A Red Bull pilótája elégedetten idézte fel a párharc eseményeit.

 ver-ham-brazil-20191



„Világbajnok ellen mindig élvezetesebb harcolni, mint egy tizedik ellen. Szép küzdelem volt, hagytunk egymásnak elég helyet, de épp csak eleget. Nem volt könnyű, mert jó volt a tempója, ezért csapatként keményen kellett dolgoznunk, hogy a helyes döntéseket hozzuk meg.”

Verstappen a futam alatt nem volt meggyőződve arról, hogy a beküldött biztonsági autó miatt rögtönzött bokszkiállásra szükség van. Friss lágy gumikat kapott, de pozíciót veszített Hamiltonhoz képest, aki kint maradt a pályán. „Az újraindítás után azonban szélárnyékot fogtam mögötte, és kívülről mentem el mellette. Az egyes és a négyes kanyarban is jót csatáztunk. Ezt követően láthatták, hogy a gumielőny nekem kedvezett, így az első helyről én irányíthattam a versenyt.”

A holland kiemelte, a Honda erőforrása egyre erősebbé válik, de nem csak ez játszott közre abban, hogy viszonylag könnyedén meg tudta előzni mercedeses riválisát. „Volt elég erőnk, de egyben nem is számított rám. Elfogyott az elektromos rásegítése, így az előzés gombot is hiába nyomta, emiatt tűnt sokkal jobbnak, mint amilyen valójában volt. Én teljes erőből jöttem, ő pedig nem volt erre felkészülve” – magyarázta az első előzését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: