DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Honda meggyőzte a Red Bullt?

Egyes hírek szerint a felek már egyeztetnek a jelenlegi szerződésük meghosszabbításáról, a jövőben is közösen dolgozhatnak - sőt, hamarosan a bejelentés is megtörténhet.

Sajtóértesülések szerint a Red Bull és a Honda közös munkája folytatódhat 2020 után is, a két fél meggyőzte egymást arról, hogy működik a projekt és már tárgyalnak a jelenlegi szerződés meghosszabbításáról. Mint ismert, a Honda ettől a szezontól szállít motorokat a Red Bullnak és a japánok nagyon hamar fel is vették a tempót, a megbízhatóság és a motorerő terén is jól teljesítettek a legtöbb esetben, a szezon bizonyos részein pedig abszolút riválisai tudtak lenni a Mercedesnek és a Ferrarinak.

marko_2



Ezt bizonyítja Max Verstappen két (három) pole-pozíciója, illetve három futamgyőzelme is, a holland De Limburger című lap pedig úgy tudja, hogy dr. Helmut Marko a hétvégi Brazil Nagydíjról egyenesen Japánba repült, hogy a folytatásról egyeztessen. A lap információ szerint az interlagosi Verstappen-győzelem és annak meggyőző mivolta tovább erősítette a két fél szándékát, olyannyira, hogy a két hét múlva esedékes szezonzárón, Abu Dhabiban akár már bejelentésről is szó lehet - a jelenlegi szerződés 2020 végéig szól.

"Én ebben nem vagyok érintett, nem vontak be a tárgyalásokba, de a vezetőségünk dolgozik rajta. Remélem, hogy az interlagosi győzelem pozitív hatással lesz a jövőnkre" - idézi ezzel kapcsolatban a Formule1.nl Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es vezérének szavait. A riválisok többször is dicsérték idén a Honda komoly fejlődését, a Mercedes hangoztatta, hogy itt-ott már előrébb is jártak a japánok, mint ők és a nyers tempót tekintve a Red Bull valóban régen látott magasságokba jutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: