DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egy elengedés is kellett Sainz sikeréhez

Lando Norris húsz körrel a Brazil Nagydíj vége előtt még Carlos Sainz előtt autózott, ám szándéka ellenére ezt a pozíciót átadta csapattársának, aki ennek is köszönhetően harmadik lett.

A Brazil Nagydíj során egy adásba nem került jelenet zajlott le a McLaren csapatában, ami nagy szerepet játszott a futam végkimenetelében. Lando Norris a verseny utolsó harmadában Carlos Sainz előtt haladt, amikor az 51. körben az egyre közeledő riválisok miatt versenymérnökétől kért segítséget a helyzet tisztázásában.

 norris-action-2019-brazil1



„Mennyire védjem keményen ezt a pozíciót?” – kérdezte Joseph Willtől, mire a válaszban azt kapta, Sainz ellen ne túl keményen, mivel a többiekkel a végéig küzdeni fog. Ezt tudomásul véve a brit elengedte csapattársát, hogy a többiekre koncentrálhasson. A leintést követően az alábbi beszélgetés zajlott le Norris és a versenymérnöke között, amiből kiderült, a pilóta úgy segítette Sainzot egy dobogós helyezéshez, hogy az nem is állt szándékában.

Joseph: Ez egy nagyszerű eredmény a csapat számára. Amit tettél, az óriási mértékben hozzájárult Carlos eredményéhez, és ezt mindannyian szem előtt fogjuk tartani.
Norris: Nem én döntöttem így, rohadt lassú voltam. Nem a te hibád, csak úgy érzem, hogy jobban kellett volna teljesítenem, ennyi az egész.
Joseph: Nem voltál olyan lassú. A gumik tehetnek róla.

Norris a kemény gumikon autózott, amiket Sainz nem használt a verseny folyamán, ez okozta a kettejük közötti jelentős tempókülönbséget. „A legnagyobb problémánk a második etap volt a kemény gumikon. Egyszerűen nem működtek jól az autó és a körülmények miatt, szóval eléggé visszaestem. Sok időt veszítettem, így a végén sem voltam túl jó helyzetben, amikor eluralkodott a káosz” – magyarázta a fiatal brit, aki ettől függetlenül pártját fogta a stratégiai döntésnek.

„Örülök, hogy így döntöttünk, hiszen hosszú etap állt előttünk. Azt tettük, amit helyesnek gondoltunk, egyszerűen most a gumik nem kerültek az ideális tartományba, így végig tapadáshiánnyal küzdöttem” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: