DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon: Hamilton várhatott volna kicsit...

A Red Bull F1-es pilótája szerint a hatszoros világbajnok türelmetlensége miatt úszott el a dobogós helyezése - ha a mercedeses kicsit vár, úgyis megelőzte volna.

Lewis Hamilton vette el élete első dobogós eredményének lehetőségét Alex Albontól Brazíliában, hiszen a brit világbajnok rosszul mérte fel a helyzetet és amikor bevetődött a Red Bull-pilóta mellé, a két autó összeütközött - Albon visszaesett és bár Hamiltont később megbüntették ezért, a brit-thai versenyzőn ez már nem segít.

"Úgy éreztem, hogy a kilences kanyarból kifelé megvolt a megfelelő különbség köztünk. Úgy gondoltam, hogy elég messze volt és hagytam neki elég helyet, de ilyenkor van egy vakfolt és nem tudhatjuk igazán, hogy pontosan hol van a másik. Aztán jött az ütközés, de nem is számítottam rá" - magyarázta a futam után Albon.

alb_2



A Red Bull pilótája szerint egyébként ráadásul teljesen felesleges volt Hamilton manővere, ugyanis gyorsabb volt nála és ha kicsit vár, akkor tisztán előzési pozícióba kerülhetett volna. "Sajnálatos esemény volt ez, mert szerintem az egyes kanyar felé mindenképpen megelőzött volna. Frissebb gumikon volt és nagyon gyorsnak tűnt" - mondta.

Albon extra eredménye így elúszott, a pontversenyben pedig egy futammal a vége előtt csak a nyolcadik helyen áll, tizenegy egységgel megelőzi őt Pierre Gasly és Carlos Sainz, akik az ő és Hamilton ütközése miatt felfértek a dobogóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: