DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Gasly hálás a Hondának a motorerőért

Kevesen gondolták volna, Pierre Gasly idén mégis megszerezte élete első F1-es dobogóját, amiben nagy szerepet tulajdonított a Honda egyre fejlődő erőforrásának. Óriási feszültség szabadult fel benne.

Pierre Gasly jelenleg valahol a felhők felett tartózkodik, miután a Brazil Nagydíjon szerzett második helyezésével hirtelen felszabadult benne a szezon összes frusztrációja és fájdalma. A francia pilóta a Red Bull-lal kezdve a szezont, ám nem tudott összeszokni az autóval, így a nyári szünet után visszaültették a Toro Rossóba. Akkor senki sem gondolta volna, hogy ezzel a csapattal idén még dobogóra áll.

 gasly-portre-brazil-20191



„A mai eredményt szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott. Annyi gondolat és érzés van most bennem, hihetetlen. Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy az F1-be kerüljek, és nagyon sok mindenen keresztül kell menni ehhez. Nem gondoltam volna, hogy az idei szezon második felében a dobogóra állhatok. Mindent beleadtam, keményen dolgoztam. Az ilyen napok miatt imádom az autósportot” – nyilatkozta a leintést követő sajtótájékoztatón.

Gaslyt a leintés előtti kilométereken Lewis Hamilton szorongatta, aki ezt megelőzően a második helyen védekező Albonnal ütközött össze. Ez teremtett kihagyhatatlan lehetőséget Gasly számára. Arra a kérdésre, hogy gondolkozott el a top hármas befutó lehetőségén, az alábbit válaszolta:

„Az utolsó kör előtt. Tudtam, hogy [Hamilton] próbálkozni fog [Albon mellett], de összeütköztek, és amikor megtörtént, átfutott bennem, hogy ez mennyire jó nekem. Az utolsó centiméterig próbálkozott, láttam az első szárnyát, de nem akartam neki adni a második helyet. Köszönet a Hondának, nélkülük nem tudtam volna megvédeni a pozíciómat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: