Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 13. hétfő
F1

Villeneuve: Hülkenberg örülhet a fizetésének

Az F1 megmondóembere a sorozatból vélhetően távozó Hülkenbergről is megfogalmazta véleményét: szerinte a német szerencsés, hogy ülésért egyszer sem kellett fizetnie.

Nico Hülkenberg 2010-ben indult aktív Formula-1-es karrierje idén vélhetően véget ér. Első szezonjában rögtön szerzett egy pole-pozíciót a Williamsszel, így sokan nagy eredményeket vártak a némettől, akinek az évek során azonban nem a siker, hanem szürkeség jutott. 175 nagydíj alatt egyszer sem végzett az első három között, és időmérőn sem sikerült többször villognia. Idén sorra zárultak be előtte az ajtók, így hetekkel a szezonzáró előtt még mindig nincs szerződése a 2020-as évre. Jacques Villeneuve úgy látja, a német már így is túl sok időt töltött az F1-ben.

 hulk-portre-20191_2„Régóta itt van, és ő indult a legtöbb futamon anélkül, hogy a dobogóra állhatott volna, szóval tisztában van vele, hogy a karrierje valószínűleg a kelleténél tovább tartott. De szerencsésnek mondhatja magát, mert mindig fizetést kapott. A történetnek viszont vége, és ezzel ő is tisztában van” – nyilatkozta a kritikáiról híres Villeneuve a Canal Plusnak.

Hülkenberg előtt motiváló példa lehet Esteban Ocon esete, aki tavaly év végén kiszorult az F1-ből, de egy év után a Renault-nak hála visszatérhet a sorozat körforgásába. 1997 világbajnoka szerint azonban a németre nem ez a sors vár. „Nincs visszaút, ő nem Ocon, aki fiatal és bizonyítani akar. Neki volt ideje villogni. A csapatok nem fogják őt keresni, hacsak nem betegszik le a pilótájuk, és kell egy tapasztalt beugró.”

Hülkenberget a Ferrari-kötődésű Alfa Romeóval is szóba hozták, de Villeneuve úgy látja, erre az együttműködésre kevés esély volt. „Ez nem volt opció, egy Ferrari-pilótát kellett leigazolniuk. De még ha az is lett volna, akkor is jobb egy olyan fickó, akiben kételkednek, mint egy olyan, aki tíz év alatt alig mutatott valamit” – fogalmazott kendőzetlenül a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?