DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Gyanúsan erősek a Red Bull autói

A német F1-es világbajnok a Brazil Nagydíj időmérője után egy kihagyhatatlan poénnal szúrt vissza a nyertes Verstappennek, aki korábban felelőtlenül csalással vádolta a Ferrarit.

Intelligens humorral vette el a Max Verstappen és a Ferrari között kialakult feszültség élét Sebastian Vettel. Mi is beszámoltunk az esetről, hogy a holland pilóta nyíltan csalónak bélyegezte az olaszokat, miután az istálló motorteljesítményére gyanakvóan néző Mercedes és Red Bull az erőforrásokat érintő szabályok tisztázását kérte az FIA-tól, amit követően a Ferrarik végsebessége látszólag egyik napról a másikra visszaesett. 

 vet-portre-texas-20191



Verstappen a kijelentést következő versenyhétvégén, Brazíliában meglepően jó végsebességet produkálva megszerezte a pole-pozíciót, ami kihagyhatatlanul magas labda volt Vettel számára. A német a sajtótájékoztatón szúrt vissza riválisának.„Meglepő volt látni, mennyire gyorsak az egyenesekben. Kissé gyanús” – mosolygott Verstappenre. „Nem hiszem, hogy új csomagot használtak volna, így meglepett. Mindig mi voltunk a leggyorsabbak az egyenesekben, de ma Max és Alex [Albon] is hasonlóan gyors volt. Nem tudom, miért, nem változtattunk semmin” – idézte nyilatkozatát a PlanetF1.

Saját teljesítményével elégedettségét fejezte ki a német, aki az utolsó körében vétett egy kisebb hibát. Erről itt írtunk részletesebben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: